Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu insistă că vrea în turul 2 prezidențial cu Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu insistă că vrea în turul 2 prezidențial cu Nicolae Ciucă

de Georgiana Adam    |   

Candidatul PSD la președinție, premierul Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la Slobozia, că îşi dorește să-l aibă contracandidat în turul al doilea al scrutinului prezidențial pe liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Ciolacu a vizitat unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean, notează Agerpres.

În timpul vizitei, el a fost întrebat cu cine ar dori să intre în turul 2.

"Cu domnul Ciucă", a răspuns premierul. El a fost chestionat, în continuare, în legătură cu șansele pe care le-ar avea dacă în turul 2 ar promova liderul AUR, George Simion, însă nu a dorit să comenteze asupra acestei posibilități.

"M-aţi întrebat cu cine îmi doresc şi v-am spus. Eu voi intra cu cine hotărăsc românii", a replicat el.

În urmă cu câteva zile, liderul PSD a calificat drept "tâmpenii" speculațiile conform cărora PSD ar mobiliza resurse - inclusiv "dirijarea" de voturi către liderul AUR - pentru a favoriza o finală prezidențială Marcel Ciolacu - George Simion.

Susținătorii acestui scenariu cred că strategii PSD ar dori să recreeze premisele confruntării de acum 24 de ani între președintele de atunci, Ion Iliescu, și liderul PRM, de extremă dreapta, C.V. Tudor. La momentul respectiv, C.V. Tudor a pierdut în turul 2, cu 33,17%, fiind surclasat de Iliescu (66,83%), după ce electoratul s-a mobilizat pentru a împiedica alegerea unui președinte extremist.

În prezent, Ciolacu respinge speculațiile care-l plasează în poziția lui Iliescu, acum aproape un sfert de secol, iar pe liderul AUR, în postura liderului PRM.

"Eu tâmpenie mai mare nu am auzit. Cum pot eu să cer cuiva să voteze cu altcineva, când el vrea să mă voteze pe mine? (....) Cu adevărat, în timpul campaniilor electorale mai apar şi idioți utili. Ca să schimbi cumva incapacitatea ta de a ajunge în turul doi și să găsești un motiv plauzibil: 'dom'le, de ce n-am ajuns eu în turul doi? Uite, dom'le, a avut un plan secret Ciolacu'", a ironizat liderul PSD în cadrul unui interviu radiofonic.

El a spus, cu aceeași ocazie, că și-ar dori să ajungă să-și dispute turul 2 prezidențial cu liderul PNL.

"Mi-aş dori foarte mult în turul doi să intru cu Nicolae Ciucă. Am fost tot timpul întrebat cu cine îmi doresc. M-am abținut (să răspund), am zis că decizia aparține românilor, lucru foarte adevărat", a afirmat Marcel Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile