Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu îi dă replica Mariei Zaharova: „Rusia vrea să schimbe traseul european al Republicii Moldova”

Marcel Ciolacu îi dă replica Mariei Zaharova: „Rusia vrea să schimbe traseul european al Republicii Moldova”

de Bianca Chirilă    |   

România rămâne ferm angajată în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova şi va continua să sprijine cetăţenii şi autorităţile de la Chişinău să îşi îndeplinească obiectivele în acest sens, iar propaganda agresivă a Rusiei nu va schimba acest lucru, precizează joi Executivul de la Bucureşti.

Într-un comunicat, Guvernul subliniază că propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele istorice şi ignoră realităţile actuale, trebuie combătută prin toate mijloacele, astfel încât obiectivul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se realizeze.

„Autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Îi încurajez pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi de astfel de acţiuni. România este umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Dorinţa Republicii Moldova de a deveni stat membru al UE reprezintă alegerea stabilităţii, prosperităţii şi a unei comunităţi de valori şi principii, lucruri pe care Rusia continuă să le încalce flagrant, atacându-şi vecinii, cu mijloace convenţionale şi hibride.

„Alături de celelalte state membre ale UE, România va continua să sprijine Republica Moldova pentru consolidarea instituţiilor democratice şi a capacităţii de a contracara atacurile hibride agresive cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse”, se mai spune în comunicat. 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut miercuri, în briefingul său de presă, un lung comentariu despre „situaţia din Moldova”, reluându-şi atacurile obişnuite la adresa conducerii pro-europene a ţării, în condiţiile în care aceasta se pregăteşte de alegeri prezidenţiale pe 20 octombrie. Zaharova a remarcat în acest context vizita premierului Marcel Ciolacu la Chişinău, faţă de care a avut remarci ironice, acuzând din nou România că vrea să acapareze Republica Moldova. 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile