Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Israelului: „L-am asigurat că România va continua să susţină eliberarea ostaticilor”

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu preşedintele Israelului: „L-am asigurat că România va continua să susţină eliberarea ostaticilor”

de Mia Lungu    |   

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, întâlniri cu preşedintele Israelului, Isaac Herzog, şi cu preşedintele Knessetului, Amir Ohana.

În cadrul întrevederii cu preşedintele israelian, Ciolacu a oferit asigurări că România va continua să susţină eliberarea tuturor ostaticilor.

"L-am asigurat pe preşedintele Israelului, Isaac Herzog, că România va continua să susţină cu fermitate eliberarea tuturor ostaticilor şi am condamnat ferm atacurile teroriste asupra Israelului", a transmis premierul pe reţeaua socială X.

În discuţiile cu preşedintele Knessetului, a subliniat că siguranţa comunităţii evreieşti reprezintă o prioritate pentru România.

"Guvernul României este solidar cu Israelul în faţa provocărilor generate de creşterea alarmantă a antisemitismului. L-am asigurat pe preşedintele Knessetului, Amir Ohana, că siguranţa comunităţii evreieşti este o prioritate pentru noi", a scris premierul pe aceeaşi reţea.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se află, joi, într-o vizită de lucru în Statul Israel, prilej cu care a avut întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cu ministrul pentru Afaceri Strategice, Ron Dermer.

Premierul este însoţit de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, şi deputatul Silviu Vexler. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile