Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre reducerea cheltuielilor statului: "Vor rămâne mai puţine instituţii"

Marcel Ciolacu, anunţul momentului despre reducerea cheltuielilor statului: "Vor rămâne mai puţine instituţii"

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi, despre continuarea măsurilor de reducere a cheltuielilor publice.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Potrivit premierului, în această săptămână au fost discutate reorganizările a şase ministere, urmând ca restul să fie analizat săptămâna viitoare.

"Continuăm reducerea cheltuielilor statului. Săptămâna aceasta am discutat reorganizarea a şase ministere, săptămâna viitoare vom continua cu restul.

În final vor rămâne mai puţine instituţii cu puncte unice de avizare a documentelor, reducând astfel birocraţia", a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de guvern. 

Guvernul aprobă bugetul pe 2024. Marcel Ciolacu: "O să facem un buget noaptea, ca hoții" | Propunerea pentru creșterea salariului minim de la 1 iulie, anul viitor

Guvernul aprobă, joi seara, proiectul de buget pe 2024. "Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României", spune Marcel Ciolacu.

"Adoptăm astăzi (joi - n.r) Bugetul de Stat pe 2024, unul axat pe investiții de circa 7% din PIB. Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României! Țintim o creștere economică de 3.4%, a doua cea mai mare din UE.

Asta înseamnă 150 de miliarde de lei în plus la PIB-ul României față de acest an. Bugetul asigurărilor sociale, pe care îl aprobăm tot azi, probează că există bani atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor din 1 septembrie!

Sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale

Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 5% în sistemul bugetar – nu și la demnitari", spune Marcel Ciolacu.

El precizează că investițiile sunt de 120 miliarde de lei - "un record absolut după 1989".

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: ”Aceasta este evoluția inflației în ultimul an! Vom continua măsurile în 2024!”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile