Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, anunţ despre pragul neimpozitării pensiilor: "Nu Guvernul va decide creșterile de pensii. Trebuie un sistem sustenabil"

Marcel Ciolacu, anunţ despre pragul neimpozitării pensiilor: "Nu Guvernul va decide creșterile de pensii. Trebuie un sistem sustenabil"

Premierul Marcel Ciolacu spune că plafonul pensiilor neimpozabile trebuie să fie sustenabil și predictibil.

de Georgiana Adam    |   

"O societate se comportă și este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv. Să vină de la INS, ca la salariul minim", a spus, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

"Eu vreau ca statul român să fie sustenabil și predictibil. Acest lucru, dacă doriți să purtăm discuția pe colțul mesei și când e an electoral sau când cineva dorește să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine și spune, domnule mărim.

Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se comportă și este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv", explică şeful Guvernului.

El arată că atunci când s-a stabilit un plafon de neimpozitare pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei "era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflație, scumpiri".

"Nu am avut criză energetică. Deci, trebuie în funcție de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcționeze singur, nu să vină un prim-ministru care să spună: m-am gândit eu să vă măresc. Nu. Vine de la INS, e statistic, ca la salariul minim. 

Să nu mai decidă Guvernul, împreună cu patronatele, sindicate. E un mecanism. Indiferent dacă faci o reformă fiscală, dacă nu închizi întreg lanțul în ceea ce privește sustenabilitatea și predictibilitatea, nu faci nimic", încheie premierul Ciolacu.

Anterior, el a cerut Ministerului de Finante să prezinte impactul de mărire la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile, potrivit Mediafax.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile