”Așa cum s-au clarificat lucrurile în spațiul public, responsabilitatea pentru această gaură de 20 de miliarde de lei și acoperirea ei este a Ministerului de Finanțe. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt cât se poate de limpezi.
Noi discutăm de modalitatea în care putem să ne acoperim și noi gaura pe care o avem, riscul de pierdere a banilor, cum îi spunem noi, pentru cele 7,5 miliarde de euro pe care le-am anunțat de la începutul anului și pentru care căutăm măsuri ca să putem să ne acoperim gaura europeană.
Citește și: Marcel Boloș a explicat ce se va schimba în România: ”Sunt măsuri cerute de Comisia Europeană!”
Din acest punct de vedere, noi am adoptat și anul trecut o serie de măsuri care privesc cardul de energie, voucherul de alimente, granturile pentru capital de lucru care au fost acordate în primăvara anului trecut pentru firme iar la sfârșitul acestui an, Comisia Europeană a aprobat modificarea de regulament pentru ceea ce înseamnă granturile pentru capital de lucru la firme, compensarea prețului de energie cât și pentru persoanele fizice, cele aflate în stare de deprivare materială și situații de vulnerabilitate.
În acest moment analizăm și această posibilitate pentru a acorda, în continuare, în fondul de tranziție energetică, măsurile acestea pentru populație și pentru mediul de afaceri.
Deocamdată sunt luate în calcul estimat măsuri compensatorii în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro care ar urma să fie transferate în fondul de tranziție energetică după ce avem în prealabil o discuție cu Comisia Europeană”, a explicat Marcel Boloș la Antena 3 CNN.