Antena 3 CNN Politică Boloş: La Finanţe nu s-a discutat despre creşterea impozitului pe venit sau TVA în 2025

Boloş: La Finanţe nu s-a discutat despre creşterea impozitului pe venit sau TVA în 2025

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025

"La MF nu s-au purtat niciun fel de discuții pentru ca impozitul pe venit să crească la 16%, nici pentru creşterea TVA din 2025. Comisia Europeană nu a dat un verdict pe planul de ajustare a deficitului, pentru că noi nu am prezentat încă un astfel de plan. Aşa cum am subliniat ieri (marţi, n.r.), abia după ce va fi agreat în coaliţie, vom merge să îl prezentăm la Bruxelles", a scris ministrul miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Marcel Boloş a anunţat şi că autorităţile române vor prezenta CE o analiză de detaliu privind sistemul de cheltuieli publice la nivelul instituţiilor şi companiilor cu capital de stat, posibilitatea îmbunătăţirii gradului de colectare a veniturilor încasate la buget, reducerea gap-ului de TVA şi continuarea implementării măsurilor de digitalizare şi de combatere a evaziunii fiscale pe perioada ajustării deficitului bugetar.

De asemenea, va fi prezentată şi o analiză de profunzime a sistemului de venituri publice, inclusiv a veniturilor rezultate din exploatarea resurselor naturale şi o valorificare adecvată a activelor statului.

"Ne-am asumat că va fi modificată legea privind combaterea evaziunii fiscale, astfel încât erorile umane să nu intre sub incidenţa faptelor de evaziune fiscală. În ceea ce priveşte reducerea gap-ului de TVA, nu vom mai folosi algoritmii care au fost utilizaţi de-a lungul timpului, care de fiecare dată au fixat obiective, dar nu au fost implementaţi practic. Strategia actuală se bazează pe datele obţinute din modulele antifraudă. Astfel, toate activităţile noastre de inspecţie fiscală şi antifraudă vor fi desfăşurate digital, nu fizic. Aşteptăm, la începutul lunii viitoare, primele rezultate ale modulului antifraudă, care ne permit să avem o imagine globală asupra situaţiei fiscale a fiecărei companii", a mai scris ministrul Finanţelor, pe reţeaua socială. 

Marcel Boloş s-a întâlnit în aceste zile cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României precizând că aceasta a fost o oportunitate bună pentru a clarifica informaţii incerte sau aspectele solicitate în mod expres de mediul de afaceri.

Am avut zilele acestea discuții foarte constructive atât cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, cât și ai...

Publicată de Marcel Boloș pe Miercuri, 17 iulie 2024
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă