Antena 3 CNN Economic Marcel Boloş: „Majorăm bugetul pentru investiţii publice, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri”

Marcel Boloş: „Majorăm bugetul pentru investiţii publice, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a afirmat că vor fi discutate propuneri de majorare a bugetelor pentru investiţii publice, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri, în cadrul ședinței de Guvern de joi.

„Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanțelor să găsească o soluție”. Fie că a fost vorba de majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, suplimentarea bugetului de investiții în infrastructură, agricultură sau digitalizare, săptămână de săptămână a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări pentru problemele care vizează direct calitatea vieții românilor.

Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern avem alocări suplimentare din Fondul de rezervă bugetară pentru investiții publice, sănătate, sprijinirea mediului de afaceri și combaterea evaziunii. Vă dau câteva exemple: 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a lucrat la foc continuu anul acesta, aproape că a epuizat bugetul record de investiții aprobat pentru 2024. Tocmai de aceea a trebuit să venim cu o majorare de 750 de milioane de lei pentru susținerea investițiilor publice demarate prin programele naționale de finanțare „Anghel Saligny” și programele naționale ale Companiei Naționale de Investiții. Fondurile merg către:

-modernizarea drumurilor comunale, dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare, racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale, managementul deșeurilor;

-eficiența energetică a școlilor, spitalelor și instituțiilor publice, modernizarea căminelor de bătrâni și a căminelor studențești”, a scris Marcel Boloș, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, la Sănătate bugetul va fi suplimentat cu peste 800 milioane de lei, iar în ceea ce privește sprijinirea mediului de afaceri acesta va fi suplimentat cu 150 de milioane lei pentru finanțarea schemelor de ajutor de stat

„La sănătate, unde am avut de asemenea buget record, știți deja că am suplimentat în ultima lună bugetul cu 750 de milioane de lei, pentru investiții în echipamente noi, dar și pentru a asigura  condiții mai bune de tratament și prevenție. 

Promiteam în luna iulie că vom căuta soluții pentru finanțarea serviciilor de dializă, radioterapie și pompe de insulină pentru copii. Ei bine, astăzi suplimentăm bugetul cu peste 800 de milioane lei care vor ajunge în special către:

  • programul de radioterapie pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice; 
  • decontarea pompelor de insulină pentru copiii bolnavii de diabet;
  • tratamente medicale adecvate pentru pacienții care au nevoie de servicii de dializă.

În ceea ce privește sprijinirea mediului de afaceri, venim cu o alocare suplimentară de 150 de milioane de lei pentru finanțarea schemelor de ajutor de stat gestionate de #MF ce vizează:

  • subvenționarea dobânzilor pentru firme prin IMM Plus; 
  • compensarea creșterii accizei la combustibil pentru transportatori;
  • proiectele de dezvoltare a producției susținute de MF”, a transmis ministrul Marcel Boloș, pe pagina sa de Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile