Antena 3 CNN Politică Marcel Boloș a sărutat moaștele Sfintei Parascheva fără să stea la coadă. "Simți o pace adâncă"

Marcel Boloș a sărutat moaștele Sfintei Parascheva fără să stea la coadă. "Simți o pace adâncă"

de Radu Tiliță    |   

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, s-a adăugat galeriei de politicieni care s-au dus la racla Sfintei Parascheva.

Boloș a publicat două fotografii care surprind momentul: într-una, ministrul pune mâna pe raclă. În cea de-a doua, Boloș se apleacă să pupe protecția transparentă de deasupra sfintelor moaște. 

Nu rezultă clar, din imagini, dacă a existat contact direct între gura ministrului și sfânta raclă.

Marcel Boloș a publicat un text care acompaniază cele două imagini.

"Când te apropii de racla Sfintei Parascheva, simți o pace adâncă care cuprinde întreaga ființă, o tăcere sfântă care vorbește inimii. 

Învățăturile Sfintei Parascheva sunt un exemplu de viață trăită în credință profundă, smerenie și dăruire totală față de Dumnezeu.Acolo nu te rogi singur, ci ești parte dintr-o rugăciune mai mare, o rugăciune neîncetată, care curge din generație în generație, legându-ne pe toți cei care ne plecăm genunchii înaintea lui Dumnezeu. 

Rugăciunea este expresia cea mai profundă a sufletului care caută comuniunea cu Dumnezeu. Ea nu este doar un moment în care rostim cuvinte, ci un dialog tainic în care ne deschidem inima și primim lumina divină", a scris ministrul.

Când te apropii de racla Sfintei Parascheva, simți o pace adâncă care cuprinde întreaga ființă, o tăcere sfântă care...

Publicată de Marcel Boloș pe Luni, 14 octombrie 2024

Potrivit declarațiilor făcute presei în anii din urmă, Marcel Boloș este și preot misionar.

El și-a reluat studiile teologice pe când avea 40 de ani și a absolvit Facultatea de Teologie de la Universitatea din Oradea. "În perioada studenției, am fost hirotonit preot", a precizat Boloș.

Postarea ministrului a atras, până la ora acestei actualizări, peste 100 de aprecieri și câteva zeci de comentarii.

Pe lângă "Doamne ajută" și "Amin", textul și fotografiile lui Boloș au atras și unele comentarii ceva mai sarcastice.

"Sunt curios ai stat la rand ca toți muritorii de rând sau până acolo ai ajuns cu poliție și girofar. As fi curios, când postați sau vorbiți la tv, să aveți cuplat un detector de minciuni, sa văd ce arată. Așa poate m-ați convinge! Trist ca folosiți sărbătoarea pentru așa ceva", a scris un utilizator.

"... să nu mai mințiți lumea.Sau, dacă mințiți în continuare, să te oprească acolo", i-a transmis un altul.

Pelerinaj politic la racla Sfintei Parascheva

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva n-a fost ratat de politicieni în an electoral. 

Candidații la prezidențiali au mers la slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi, George Simion și Ludovic Orban au participat la acest eveniment, dar abordările au fost, pe alocuri, diferite.

În vreme ce Ciolacu și Lasconi au stat în mijlocul pelerinilor care așteaptă chiar și 16 ore la coadă pentru a ajunge la racla cu sfintele moaște, Geoană s-a dus în locul special amenajat pentru oficiali iar Simion le-a dat ceai enoriașilor, în noaptea dinaintea slujbei.

Marcel Boloș n-a stat la coadă ca să pupe racla

"Ministrul finanțelor a fost printre primii oficiali care au ajuns în această dimineață aici, la Iași. El nu a stat la coadă, ci a intrat în curtea Mitropoliei venind dinspre pietonala Ștefan cel Mare și Sfânt. S-a închinat, iar apoi s-a îndreptat către locul în care se ținea slujba oficiată cu ocazia hramului Sfintei cuvioase Parascheva.

Până la această oră au trecut pe la raclă, după un timp de așteptare ce a ajuns chiar și la 20 de ore, peste 170.000 de oameni în aproximativ o săptămână. În prezent, sunt undeva la 50.000 de oameni care încă așteaptă să ajungă aici, în curtea Mitropoliei.

Timpul mediu de așteptare a rămas de circa 16 ore iar cei care nu au reușit să ajungă la moaște până acum o pot face până marți dimineață.

Foarte mulți dintre cei prezenți au spus că au venit special în această zi, chiar dacă puteau să vină în celelalte zile destinate acestui pelerinaj. Motivul este simplu: oamenii cred că, în această zi de sărbătoare, Sfânta Parascheva reușește să împlinească mai multe dorințe. Astfel,  au ales această zi, chiar dacă timpul de așteptare este mult mai mare.

Pe parcursul ultimei săptămâni, peste 200 de persoane au avut nevoie de asistență medicală din partea echipajelor SMURD, ale ambulanței sau ale voluntarilor Crucii Roșii.

În ceea ce-i privește pe politicieni, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au ales să să ia parte la slujba din această dimineață, din mijlocul mulțimii. Mircea Geoană a venit cu aproximativ 30 de minute întârziere față de începutul slujbei și a urcat la tribuna destinată oficialilor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Radu Tiliță.

Subiecte în articol: marcel bolos Sfânta Parascheva moaste
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile