Peste 500 de cadre medicale, asistenții şi voluntari vor încerca să imunizeze timp de trei zile non-stop nu mai puțin de 13.000 de persoane.
Organizatorii au trăit o surpriză uriașă pentru că înainte de debutul maratonului, zeci de oameni au venit și s-au așezat la rând.
Noutatea acestui maraton de vaccinare care se desfășoară în premieră la Timișoara este aceea că oamenii nu au nevoie de programare, iar asta pentru că de programare se ocupă voluntarii de acolo.
Mai mult, în cadrul acestui maraton copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani se vor putea imuniza dacă vor avea acordul părinților.
Rapelul se va asigura printr-un maraton identic la 21 de zile de la prima doza. Rapelul e programat peste drum de Centrul Regional de Afaceri, la Sala Olimpia.
Acțiunea fără precedent realizată cu voluntari
Este o acțiune de voluntariat fără precedent, anunță organizatorii.
„Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara își unesc forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.
Un maraton al speranței inițiat de Asociația pentru ATI Aurel Mogoșanu. Participă și tu la acest maraton salvator. Doar împreună suntem învingători. Pune umărul pentru Timișoara”, mai scrie RO Vaccinare pe rețeaua de socializare.
Maratonul Vaccinării de la Timişoara a început vineri 23 aprilie la ora 16.00 şi se încheie luni, 26 aprilie, la ora 08.00 dimineaţa.