Antena 3 CNN Actualitate România şi Bulgaria înfiinţează un comandament pentru forţe speciale la Marea Neagră

România şi Bulgaria înfiinţează un comandament pentru forţe speciale la Marea Neagră

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În marja summit-ului NATO, Ministrul apărării naționale, Angel Tâlver, a semnat la Washington, pe 10 iulie, împreună cu omologul bulgar, memorandumul de înțelegere privind înființarea Comandamentului regional pentru forțe speciale din regiunea Mării Negre.

Potrivit MApN, în elaborarea planurilor de apărare ale Alianţei a fost identificată nevoia existenţei unor structuri de Comandă şi Control (C2) în domeniul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) pentru regiunea Mării Negre, care să asigure sincronizarea eforturilor aliate în această regiune.

Astfel, cele două ministere ale apărării au decis, în conformitate cu cerinţele, constituirea unei structuri C2 FOS, care să reflecte interesele comune privind consolidarea securităţii în regiunea Mării Negre.

"Securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre sunt o prioritate a României şi a Alianţei. Astfel, alături de Bulgaria, vom constitui un element esenţial pentru coordonarea Forţelor Speciale aliate, consolidând astfel postura de descurajare şi apărare a NATO", a evidenţiat ministrul Tîlvăr.

Dezvoltarea HQ R-SOCC este unul dintre proiectele concrete ale României privind consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic, contribuind totodată la creşterea relevanţei regiunii Mării Negre, în context aliat.

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog