Mâncare de fasole cu salată de ceapă în zamă
Ingrediente mâncare de fasole cu salată de ceapă în zamă
- 2 cutii de fasole
- 2 cepe
- 3 fire de apio
- 200 ml suc de roşii
- 50 gr boia afumată
- sare şi piper după gust
- oregano
- ulei de măsline
- 4 bulbi de usturoi
- brânză telemea
- pătrunjel
Mod de preparare
În uleiul de măsline se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul şi apio. După ce ceapa a devenit sticloasă, se adaugă şi sosul de roşii. Când toate sunt bine fierte şi apio este înmuiat, se poate adăuga sarea, piperul şi boia.
Imediat după se poate pune şi fasolea. Lăsăm să fiarbă 15 minute. Când este scăzută compoziţia se mai adaugă şi puţină apă, iar întreaga compoziţie se bagă la cuptor pentru 40 de minute. Se pune pătrunjel deasupra.
Pentru salata de ceapă, se adaugă într-un bol 250 ml de zeamă de varză, o lingură de boia afumată şi ceapă tăiată mărunt.
[GAL layout="2"]