„Superalimentul de pe tărâmurile noastre”, la îndemâna oricui. Luptă împotriva cancerului și îmbunătățește vederea
Publicat acum 2 ore si 33 minute
Roșia este un super-aliment care ar trebui mâncat cât mai des, de majoritatea oamenilor. Specialiștii numesc roșia "aliment funcțional", adică un aliment care face mai mult decât să furnizeze nutrienți de bază.
Ea previne boli cronice, dar oferă și alte beneficii pentru sănătate, ca urmare a fitochimicalelor cum ar fi licopenul. O roșie medie (aproximativ 123 grame) furnizează 22 de calorii, 0 grame de grăsimi, cinci grame de carbohidrați și un gram de proteine.
Iată câteva beneficii ale roșiilor pentru organism: previn cancerul, mențin pielea sănătoasă și oasele puternice, reglează tensiunea arterială, păstrează inima sănătoasă și previn bolile cardiovasculare și reglează zahărul în sânge.