Antena 3 CNN Coronavirus Managerul spitalului de copii Grigore Alexandrescu: Pare imposibil să putem interna adulți. Dacă este o catastrofă sanitară, ne vom adapta

Managerul spitalului de copii Grigore Alexandrescu: Pare imposibil să putem interna adulți. Dacă este o catastrofă sanitară, ne vom adapta

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 18:17 15 Apr 2021 Modificat la 18:17 15 Apr 2021

"Spitalul Grigore Alexandrescu este adaptat 100% nevoilor copiilor și care are o structura tratament COVID pentru copiii cu această afecțiune, care au nevoie de Terapie Intensivă cât și la cazuri suspecte, precum și cazuri moderate sau medii.", a precizat Alexandru Ulici.

"Noi întotdeauna am fost la dispoziția autorităților și am fost gata să dăm o mâna de ajutor atunci când s-a cerut. Dacă situația o impune, dacă este o catastrofă sanitară, la dispoziția DSP și a celorlalte autorități, noi ne vom adapta. Sperăm să nu fie cazul de așa ceva. 

Noi suntem adaptați pentru patologia copilului. Suntem în evaluare din punct de vedere al circuitelor de către DSP și suntem pregătiți să răspundem solicitărilor autorităților.

În acest moment avem, în unitatea COVID, 10 pacienți. Din aceștia unii sunt suspecți. Avem și în reanimare, un pacient cu o formă de asistare cu oxigen, nu este intubat. Avem și o zona în care suntem pregătiți să primim pacienți cu forme moderate și ușoare, care nu necesită oxigen.

Circuitele sunt setate pe sfera pediatrică. Pare cam imposibil să putem interna adulți. Este foarte puțin probabil să putem face circuite pertinente. În schimb, putem primi din ce în ce mai mulți copii."

Premierul Cîțu a anunțat că până duminică vor fi asigurate 1.600 paturi ATI COVID: "După aceea se fac planuri pentru a merge către 1.800"

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că există toate premisele ca până duminică să fie asigurate 1.600 de paturi ATI pentru bolnavii COVID.

"Azi m-am întâlnit cu directorii DSP-urilor. Acum m-am întâlnit cu managerii spitalelor COVID. Până duminică există toate premisele să ajungem la această ţintă - 1.600 de paturi - şi după aceea se fac planuri pentru a merge către 1.800. Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi.", a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

"Înţeleg că se rezolvă şi problema personalului prin aceste concursuri. Vom monitoriza situaţia şi voi merge şi la şedinţele CNCCI, voi sta aproape de sistemul de sănătate în această perioadă şi voi susţine toate eforturile acestui sistem", a adăugat acesta.

Cîţu a precizat că, în discuţia avută cu directorii DSP-urilor, le-a transmis că "ţinta pe termen scurt" este asigurarea a 1.600 de paturi ATI pentru bolnavii COVID.

"Le-am îndemnat să caute, să vorbească în spitale, să vadă unde putem să găsim spaţii. Câteva soluţii au fost prezentate astăzi, dar am spus că este nevoie de un efort comun pentru a trece peste această perioadă. Noi accelerăm pe de o parte campania de vaccinare, dar este nevoie în continuare ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim", a precizat el.

Referindu-se la întâlnirea cu directorii de spitale COVID, Florin Cîţu a subliniat că le-a mulţumit acestora pentru efortul pe care îl fac de un an de zile în lupta cu pandemia.

"Bineînţeles că i-am asigurat că vom pune la dispoziţie resursele necesare. I-am asigurat că sumele care au fost prevăzute deja, 240 de milioane pentru achiziţionarea suplimentară de Remdesivir, dacă este nevoie, venim cu alte sume, dar am vrut să aflu de la domniile lor care sunt problemele cu care se confruntă. Pe de o parte am aflat că sunt şi concursuri unde nu se prezintă medici ATI.

 

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole