Antena 3 CNN Economic Un manager al unui spital din Bucureşti a fost filmat când primea mită, număra banii și distrugea plicurile

Un manager al unui spital din Bucureşti a fost filmat când primea mită, număra banii și distrugea plicurile

de Delia Olaru    |   

Managerul unui spital din Capitală este acuzat de șpăgi la plic din partea mai multor afaceriști, susțin procurorii anticorupție. Șeful unității medicale a fost surprins de camerele de supraveghere chiar în timp ce număra banii primiți drept mită, apoi distrugea probele ca să nu fie prins.

Potrivit procurorilor de la Direcția Națională a Anticorupție, timp de doi ani, managerul spitalului ar fi cerut și primit mită între 5% și 10 % din valoarea facturilor pe care spitalul le plătea către prestatorii de servicii în cadrul contractelor pe care le-a încheiat.

Banii ar fi fost primiți, potrivit anchetatorilor, chiar în biroul managerului. Erau numărați, iar plicurile ar fi fost distruse.

În perioada 2019-2021, managerul a încheiat și 25 de contracte de prestare servicii cu firmele sale, două pe care le controla el, și ar fi încasat din această activitate peste 10,1 milioane de lei.

Procurorii DNA au intrat pe fir, a organizat mai multe verificări, l-au săltat pe manager, l-au audiat timp de mai multe ore, iar în cele din urmă l-au plasat sub măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile, ceea ce înseamnă că o dată sau de două ori pe săptămână ar trebui să se prezinte la secția de poliție de care aparține pentru a da cu subsemnatul.

Subiecte în articol: manager spital București luare de mita
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet