Antena 3 CNN Economic Devino manager al sistemelor de calitate și schimbă-ți viața în bine

Devino manager al sistemelor de calitate și schimbă-ți viața în bine

Există unele meserii care poate acum 20 de ani nu existau și nici nu te gândeai că vor exista vreodată. Cu toate acestea, realitatea ne învață că schimbările sunt iminente și că cu greu ne putem feri de acestea.

de Georgiana Adam    |   

Există meserii care acum sunt în topul preferințelor oamenilor și care probabil peste câțiva ani vor dispărea; și există meserii care sunt in top acum și care vor continua să rămână și peste ani buni.

Una dintre acestea este cea de manager al sistemelor de calitate, care presupune munca alături de alți oameni. Chiar dacă în unele domenii roboții au început încet-încet să ne ușureze munca, atunci când vine vorba despre lucrul cu oamenii situația nu se va schimba în curând.

Această meserie nu se predă la facultate, ci e ainsa tangential in unele cursuri, în cazuri foarte specifice. Cu toate acestea, există companii care oferă cursuri de management al calitatii, livrate de persoane care lucrează în domeniu și au acumulat experiență reală. Este deosebit de important să știi că acest job se învață mai degrabă prin practică și tocmai de aceea este nevoie să fie predate cursurile de persoane care asta fac zi de zi și care cunosc prea bine provocările cu care vine acest job.

Ce înseamnă manager al sistemelor de calitate?

Această meserie, după cum spuneam, face parte din tagma celor relativ nou apărute pe piață. Totuși, mulți dintre cei care o practică au avut ocazia să ajungă experți prin acumularea de informații și tactici pe care le-au pus în practică de-a lungul timpului. Unii chiar s-au transferat din alte domenii spre acesta, deoarece munca alături de alte persoane li s-a părut o provocare.

A fi manager al sistemelor de calitate înseamnă a coordona o echipă și a motiva membrii acesteia în a duce proiectul pe care lucrează spre un final pe care clienții îl așteaptă. Adică este un project manager care se asigură că atât membrii echipei, cât și clienții, au toate informațiile despre bunul mers al unui proiect.

Cel mai des auzi despre acest job în domeniul IT, însă să știi că toate aceste cunoștințe se pot aplica în orice domeniu ai lucra.

Faptul că există o persoană care intermediază relația dintre clienți și cei care pun în practică ideile și cerințele clienților și aceștia din urmă ajută la bunul mers al proiectului și evitarea unor frustrări care ar putea apărea din modalități diferite de exprimare.

În orice organizație este important să existe cel puțin o persoană - aici depinde de proiecte și complexitatea acestora - care să ocupe acest rol și care să se asigure că proiectul va ajunge la bun sfârșit conform specificațiilor.

Unde te poți angaja ca manager al sistemelor de calitate?

De multe ori, atunci când vine vorba despre o nouă carieră sau despre o nouă orientare profesională, ai o mulțime de întrebări pe care ți le adresezi și pe care le adresezi celor din jur.

Una dintre cele mai des întâlnite și importante este: ”Unde mă pot angaja dacă îmi schimb meseria?”

Ei bine, dacă vorbim despre cea de manager al sistemelor de calitate, atunci trebuie să știi că oportunitățile sunt multe, atât în domeniul de stat, cât și în cel privat.

Așadar, oriunde există o echipă de oameni care se asigură că proiectul unor clienți este dus la capăt trebuie să existe și o persoană care intermediază relația dintre aceștia. Iar de proiecte nu ducem lipsă în niciun domeniu, la fel ca și de nevoia de oameni care să facă o treabă bună zi de zi și astfel atât echipa, cât și clienții să fie mulțumiți!

Se întâmplă ca, în unele firme de exemplu, să coordonezi mai multe echipe, în funcție de volumul de muncă pe care îl are fiecare în parte și de numărul de persoane care este alocat în acest sens.

Ideea de bază este că nu trebuie să îți faci probleme de lipsa unui loc de muncă, deoarece acesta îl vei găsi chiar și într-un domeniu care îți e la suflet.

Investește în tine pentru viitor, deoarece nu trăim pentru trecut și ce ar fi putut să fie, ci pentru prezent, viitor și ceea ce va fi!

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet