Antena 3 CNN Externe Mama unui terorist din Londra știe cum s-a radicalizat fiul ei. „Pentru el, Siria era un loc în care putea să trăiască potrivit islamului. Credea că este o lume ideală”

Mama unui terorist din Londra știe cum s-a radicalizat fiul ei. „Pentru el, Siria era un loc în care putea să trăiască potrivit islamului. Credea că este o lume ideală”

Mama unuia dintre cei trei teroriști care au comis atacul din Londra a făcut primele declarații despre ceea ce s-a întâmplat. Valeria Collina a spus că “îi pare foarte, foarte rău” pentru faptele fiului ei și a povestit si cum credere că s-a radicalizat acesta, potrivit libertatea.ro.

Valeria Collina, mama lui Youssef Zaghba, a spus că a vorbit cu fiul ei la telefon, cu două zile înainte ca acesta să comită atacul din Londra.

„Nu am cuvinte… Pot să înțeleg durerea simțită de victime, căci o simt și eu, ca mamă. Dacă aș putea să le cer iertare, aș face asta. Îmi pare foarte, foarte rău. Oamenii trebuie să știe cât de rău îmi pare”, a declarat Valeria Collina.

Femeia a aflat despre atac de pe Internet și a încercat să ia imediat legătura cu fiul ei.

„Când era în Londra, avea o slujbă bună și era bine. Nu știam de opiniile sale extremiste. (…) Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat, nu ar fi trebuit să se întâmple”, a mai spus mama teroristului Youssef Zaghba.

„Pentru el, Siria era un loc în care putea să trăiască potrivit islamului. Credea că este o lume ideală. I-am spus că sunt și lucruri oribile care au loc acolo și care nu sunt arătate în înregistrări, dar nu l-a convins să se răzgândească”, a mai spus femeia.

Fiul ei și ceilalți doi teroriști au fost uciși de polițiști la opt minute de la înregistrarea primului apel către numărul de situații de urgență.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile