Antena 3 CNN Externe Mama băiatului de 14 ani, acuzat de atacul armat din Georgia, a sunat la școală chiar înaintea masacrului să anunțe o „urgență extremă”

Mama băiatului de 14 ani, acuzat de atacul armat din Georgia, a sunat la școală chiar înaintea masacrului să anunțe o „urgență extremă”

de Andreea Ştefan    |   

Mama adolescentului suspectat de uciderea a patru persoane în timpul unei împușcături într-o școală din Georgia a sunat pentru a avertiza un consilier școlar înainte de atacul armat, au declarat sâmbătă mătușa și bunicul suspectului, potrivit CNN.

Colt Gray, în vârstă de 14 ani, i-a cerut scuze mamei sale, Marcee Gray, în dimineața masacrului de la Apalachee High School - trimițând un mesaj alarmant dimineața devreme, care a determinat-o pe mamă să avertizeze școala, a declarat bunicul său pentru New York Post.

Tatăl lui Marcee Gray, Charles Polhamus, a declarat pentru New York Post că fiica sa se afla la el acasă, în Georgia, miercuri dimineață, când Colt i-a trimis un mesaj în care îi spunea: „Îmi pare rău, mamă”.

Colt a fost acuzat de patru capete de acuzare de crimă după ce a comis un atac armat în masă la începutul acestei săptămâni la liceul Apalachee din Winder, Georgia, au declarat procurorii. El va fi judecat ca un adult.

Marcee Gray a rupt tăcerea sâmbătă, cerându-și scuze pentru împușcăturile „absolut îngrozitoare”.

„Îmi pare foarte, foarte rău și nu pot să înțeleg durerea și suferința prin care trec acum”, a declarat ea pentru The Washington Post.

Mama a sunat la școală pentru a anunța o „urgență extremă” nespecificată în care era implicat Colt, cu ceva timp înainte de începerea schimbului de focuri, a declarat sora lui Gray, Annie Brown, pentru Washington Post și a confirmat ulterior pentru CNN.

Un apel de 10 minute a fost efectuat de pe telefonul lui Marcee Gray către școală la ora 9:50 a.m., a raportat Washington Post. Poliția a fost notificată cu privire la împușcături în jurul orei 10:20 în acea dimineață, a raportat anterior CNN.

Marcee Gray a confirmat ulterior apelul către Washington Post, care a raportat că Gray „a refuzat să detalieze ce a determinat-o să sune la școală pentru a avertiza, dar a spus că a împărtășit această informație cu forțele de ordine”.

Potrivit Post, Brown are un plan de telefonie comun cu familia, ceea ce i-a permis să vadă un jurnal al apelurilor efectuate de sora sa.

Barrow County School District nu a răspuns la solicitarea CNN de a comenta. Biroul de Investigații din Georgia a trimis cererea de comentarii a CNN către Biroul Procurorului Districtual al Circuitului Judiciar Piedmont.

CNN a contactat biroul procurorului districtual al circuitului judiciar Piedmont sâmbătă seara. CNN a contactat, de asemenea, șeriful districtului Barrow, Jud Smith, care a declarat anterior că nu avea cunoștință de niciun apel telefonic către școală înainte de împușcare.

Suspectul în vârstă de 14 ani este de așteptat să se confrunte cu acuzații suplimentare pentru victimele rănite, au declarat vineri oficialii.

Acte eroice ale elevilor din Apalachee în timpul atacului tragic

Pe măsură ce continuă să apară mai multe informații despre circumstanțele din jurul atacului, mica comunitate din Georgia îi plânge pe cei doi elevi și doi profesori care au murit miercuri în cel de-al 45-lea atac armat din 2024 - și cel mai tragic atac armat din SUA de la masacrul din martie 2023 de la The Covenant School din Nashville.

În zilele care au urmat tragicului atac, elevii din Apalachee au oferit relatări cutremurătoare despre acțiunile curajoase pe care le-au întreprins pentru a-și proteja colegii și profesorii în fața violenței fără sens.

Într-o clasă, o elevă de 14 ani a declarat că l-a împiedicat pe suspect să treacă de ușă când l-a văzut scoțând o armă. Iar după ce un profesor dintr-o altă clasă a fost împușcat, elevii spun că l-au tras înapoi înăuntru și și-au folosit cămășile pentru a încerca să-i oprească sângerarea, în timp ce baricadau ușa cu bănci și scaune. Chiar și cu o rană prin împușcare, un adolescent a declarat că s-a grăbit să închidă ușa clasei pentru a împiedica atacatorul să intre.

Familiile victimelor și-au șters lacrimile sau s-au agățat de animale de pluș în timp ce stăteau în sala de judecată din Barrow County vineri, în timpul înfățișării lui Colt Gray, care a refuzat să pledeze pentru acuzațiile aduse împotriva sa.

Procurorii susțin că Gray a tras cu o pușcă de tip AR în campus miercuri dimineața, omorând patru persoane. Alte nouă persoane au fost rănite, dintre care toate, cu excepția a două, au fost împușcate, a declarat Biroul de Investigații din Georgia.

Din cauza vârstei sale fragede, pedeapsa maximă pe care Gray ar putea să o primească este închisoarea pe viață, cu sau fără eliberare condiționată, i-a spus judecătorul Currie Mingledorff adolescentului în instanță. În 2005, Curtea Supremă a SUA a decis că nimeni nu poate fi condamnat la moarte pentru infracțiuni comise înainte de vârsta de 18 ani.

Tatăl lui Gray, Colin Gray, în vârstă de 54 de ani, riscă o pedeapsă maximă de 180 de ani de închisoare pentru patru capete de acuzare de omor involuntar, două capete de acuzare de crimă de gradul doi și opt capete de acuzare de cruzime față de copii.

Un mandat de arestare pe numele lui Colin Gray susține că acesta i-a dat fiului său o armă de foc „știind că era o amenințare pentru sine și pentru alții”. El a refuzat să pledeze la prima sa înfățișare în fața instanței, vineri, și nici el, nici fiul său nu au solicitat stabilirea unei cauțiuni la audierile lor.

„Încerc doar să folosesc instrumentele din arsenalul meu pentru a judeca oamenii pentru infracțiunile pe care le comit”, a declarat procurorul districtului Barrow County, Brad Smith.

Sâmbătă, CNN a solicitat comentarii din partea apărătorilor publici care îi reprezintă pe Colt Gray și pe tatăl său.

Smith a declarat că se așteaptă la acuzații suplimentare împotriva lui Colt Gray în legătură cu victimele care au fost rănite în timpul schimbului de focuri. Joi, autoritățile au declarat că toate cele nouă persoane rănite în schimbul de focuri de miercuri sunt așteptate să se recupereze complet.

Următorul pas în cazul împotriva lui Gray va fi o ședință a marelui juriu pe 17 octombrie. Aceasta va fi urmată de o punere sub acuzare programată înainte de începerea procesului, a declarat Smith. Audierea sa preliminară este programată pentru 4 decembrie, a spus Mingledorff.

Pentru supraviețuitori și alte persoane, un centru comunitar de recuperare se va deschide luni în comitatul Barrow pentru a oferi asistență financiară, servicii juridice și îngrijire spirituală și de sănătate mintală, a anunțat vineri Georgia Emergency Management and Homeland Security Agency.

Subiecte în articol: Atac armat în Georgia Colt Gray
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile