Chiar dacă este preparată în casă, maioneza nu este deloc o alegere sănătoasă, din cauza conținutului mare de grăsimi.
Maioneza este preferată de mulți români și este consumată în cantități ridicate mai ales în perioada sărbătorilor, când este adăugată în salate sau în alte mâncăruri.
Totuși, este bine să știm că o singură lingură de maioneză de casă are aproximativ 100 de calorii, fiind ușor de înțeles cât de mult rău ne poate provoca în organism.
Din fericire, cu ajutorul unor ingrediente simple și la îndemână, putem prepara o maioneză sănătoasă, care este cu mult mai săracă în calorii față de cea clasică.
Astfel, pentru a obține o maioneză mai sănătoasă este necesar să înlocuim uleiul cu iaurtul grecesc.
Modul de preparare este simplu, rapid și necesită puține ingrediente, anume:
Ingrediente:
- trei ouă fierte
- trei lingurițe de muștar
- 280 g iaurt grecesc
- două lingurițe zeamă de lămâie
- sare
După ce au fost fierte bine și curățate de coajă, cele trei ouă se taie pe jumătate și se pun în vasul unui blender de mână, cu tot cu albușuri.
Peste acestea se adaugă iaurtul grecesc, muștarul și zeama de lămâie. Se amestecă totul cu blenderul timp de câteva minute, până când rezultă o compoziție fină, legată și cremoasă.
La final, se adaugă sarea și se mai amestecă puțin.
Dacă ne dorim să obținem o variantă și mai sănătoasă, se poate folosi, în loc de ouă, un avocado mare, caz în care alături de iaurt, muștar, zeama de lămâie și sare se mai adaugă o linguriță de ulei de măsline.