Antena 3 CNN Externe Mâine toate cursele aeriene de la Bruxelles vor fi anulate din cauza unei greve generale

Mâine toate cursele aeriene de la Bruxelles vor fi anulate din cauza unei greve generale

de Naty Badea    |   

Mâine vor fi anulate toate cursele aeriene de la Bruxelles din cauza unei greve generale. Măsura va afecta aproximativ 50.000 de pasageri


Reprezentanţii aeroportului Zaventem de la Bruxelles, cel mai mare din țară, a cerut companiilor aeriene să-și revizuiască programul, deoarece greva va duce la o reducere semnificativă a capacităţii controalelor de securitate.

Conform Missiononline aeroportul a declarat că un mare procent din personalul de securitate va participa la grevă și a prezis un impact major asupra operațiunilor aeroportului în respectiva zi.

Un purtător de cuvânt al Brussels Airlines a declarat că va trebui să anuleze 80% din cele 203 zboruri programate pentru acea zi. Pasagerilor li se va oferi un program de zbor alternativ cu o dată de plecare anterioară, o dată de plecare ulterioară sau în aceeași zi de pe un alt aeroport.

Aproximativ 2,4 milioane de pasageri și 18.600 de zboruri au decolat luna trecută pe aeroportul din Bruxelles, potrivit aeroportului.

Greva de pe 1 octombrie va avea loc la mai puțin de o lună după ce traficul de zboruri de pe Aeroportul Charleroi din Belgia a fost oprit de câteva zile din cauza unor greve ale angajaților aeroportului.

Persoanele care au plănuit o călătorie mâine la Bruxelles sunt sfătuite ca înainte să plece către aeroport să se informeze cu privire la zborul respectiv ca să afle dacă nu cumva a fost anulat sau dacă înfregistrează întârzieri semnificative.

Subiecte în articol: greva aeroport Bruxelles curse aeriene
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile