Antena 3 CNN Externe Mai mulți soldați ucraineni s-au împușcat între ei în Harkov. 3 morți și 4 răniți în urma schimbului de focuri

Mai mulți soldați ucraineni s-au împușcat între ei în Harkov. 3 morți și 4 răniți în urma schimbului de focuri

de Andreea Ştefan    |   

Un schimb de focuri între soldații ucraineni aflați în regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei) a avut drept rezultat moartea a trei persoane și rănirea gravă a altor patru, conform unui anunț făcut miercuri de o divizie a armatei ucrainene.

Soldaţii au folosit arme de foc în una dintre unităţi. „Trei soldaţi au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi', a precizat divizia Khortytsia, scrie AFP.

Au suferit răni „grave", iar forţele de ordine se află la faţa locului, a precizat aceeaşi sursă.

„Conducerea ia toate măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente în viitor", a adăugat aceasta.

Circumstanțele incidentului nu sunt încă clare, iar armata nu a specificat cine se face responsabil, menționând doar că armele au fost utilizate din motive „personale” și nu militare.

Violența între personalul militar în serviciu este un subiect delicat în Ucraina, dar astfel de incidente sunt rare. În ianuarie 2022, cu câteva săptămâni înainte de invazia rusă, un recrutat de 21 de ani al Gărzii Naționale Ucraineană a ucis patru soldați și un civil cu o pușcă de asalt într-o fabrică aerospațială.

În mai 2024, un soldat rus de 57 de ani, recrutat dintr-o colonie penală, ar fi împușcat mortal șase dintre camarazii săi în regiunea Donețk din est.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile