Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei ucraineni înarmați au pătruns în România după ce i-au atacat pe grăniceri. Fugarii au fost prinși după câteva ore

Trei ucraineni înarmați au pătruns în România după ce i-au atacat pe grăniceri. Fugarii au fost prinși după câteva ore

de Andreea Borboros    |   

Mai multe persoane au atacat, vineri, o echipă de grăniceri ucraineni, într-un incident confirmat de Poliția română de Frontieră.

UPDATE 21:00 Ultimii doi fugari ucraineni în libertate au fost prinși

Autoritățile române i-au capturat, vineri seara, pe ultimii doi dintre cei trei ucraineni înarmați, care au pătruns în țara noastră pe teritoriul județului Satu Mare, după ce i-au agresat și dezarmat pe grănicerii din țara vecină, arată surse Antena 3 CNN.

Primul fugar a fost prins mai devreme în cursul zilei, conform poliției.

UPDATE 20:00: Polițiștii români au recuperat o armă abandonată de fugarii ucraineni

"Acționând în sistem integrat, la ora 18.15, polițiștii de frontieră, împreuna cu forțele de sprijin care participa la căutarea în teren, au descoperit o arma care ar fi sustrasă de la grănicerii ucraineni.

Aceasta nu are încărcător și muniție si a fost găsită la aproximativ 600 de metri de linia de frontiera, pe direcția localității Tarna Mare.

Ulterior, autoritățile ucrainene ne-au informat ca au găsit pe partea lor încărcătorul si muniția aferente armei", a transmis poliția în cursul serii de vineri.

Știrea inițială

Atacul s-a produs în cursul după amiezii, iar agresorii ar fi înarmați, arată surse Antena 3 CNN.

După agresiunea asupra grănicerilor ucraineni, trei dintre necunoscuți au reușit să pătrundă pe teritoriul județului Satu Mare, în zona localității Tarna Mare.

Unul a fost prins, iar ceilalți doi sunt căutați de autoritățile române.

Corespondent Antena 3 CNN: Ucrainenii care au pătruns în România le-ar fi luat armele grănicerilor pe care i-au atacat

"În sprijinul polițiștilor de frontieră au venit membri ai Poliției naționale, jandarmii și, de asemenea, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, care survolează întreaga zonă în care au pătruns ucrainenii fugari. Alarma a fost dată la ora 13:35 de autoritățile din țara vecină, care i-au anunțat pe polițiștii de frontieră români că trei bărbați ucraineni au trecut în mod ilegal țara noastră și, mai grav decât atât, aceștia ar fi înarmați. 

Cei trei au pătruns pe teritoriul României după ce mai mulți indivizi i-au atacat pe grănicerii ucrainieni și i-au deposedat de arme. La circa două ore de la anunț, autoritățile din țara noastră au anunțat că unul dintre cei trei ucraineni a fost capturat.

În prezent, el se află în custodia Poliției Române. Urmează să fie audiat, iar ceilalți doi sunt căutați în continuare. Se fac și verificări în trafic, atât în județul Satu Mare, cât și în județul Maramureș.

Autoritățile române îi sfătuiesc pe cetățeni ca, în cazul în care îi văd pe suspecți, să nu se apropie de ei, pentru că aceștia pot fi periculoși, mai ales că sunt și înarmați", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

Ce spune Poliția de Frontieră despre incidentul din Satu Mare

"În data de 16 august, ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre acestea au trecut ilegal frontiera în România.

Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, acțiune la care participa 6 patrule (12 polițiști) ale Poliției de Frontieră.

La ora 15.05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut.

În prezent, polițiștii de frontiera, împreuna cu reprezentanți din cadrul Politiei Române și ai Jandarmeriei, acționează în sistem integrat pentru depistarea si identificarea celorlalte persoane", se afirmă în comunicatul Poliției de Frontieră.

Bărbații ucraineni care pot fi luați în armată nu au voie să părăsească țara

Legea marțială, în vigoare de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, le interzice bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara.

Mulți au ales să riște și să forțeze granița, pentru a nu ajunge pe front, iar unii și-au pierdut viața.

Într-un demers menit să-i aducă în țară pe cei aflați în străinătate, autoritățile ucrainene au anunțat, mai devreme, în cursul acestui an, că suspendă serviciile consulare, între care reînnoirea pașapoartelor, pentru bărbații încorporabili.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile