Antena 3 CNN Economic Transporturi Magistrala M6: Cum va arăta linia de metrou care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni. Va avea 12 stații

Magistrala M6: Cum va arăta linia de metrou care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni. Va avea 12 stații

de Ioana Coman    |   

Metrorex a lansat site-ul Magistralei 6, cea care va lega Bucureștiul de Aeroportul Otopeni. Pagina web prezintă informații despre derularea traficului pe parcursul lucrărilor, etapele şi progresul acestui proiect de infrastructură.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou:

  • Pajura

Amplasată în partea de nord a căii ferate București – Constanţa, în dreptul străzii Băiculești.

  • Expoziţiei

Amplasată la nord de intrarea estică a Romexpo.

  • Piaţa Montreal

Se va situa pe bd. Mărăști, adiacent zonei de capăt al tramvaielor și al autobuzelor din apropierea Pieţei Montreal

  • Gara Băneasa

Adiacent șoselei București – Ploiești, pe esplanada din faţa gării Băneasa, la intersecţia dintre Tipografilor cu șoseaua București – Ploiești și calea ferată București – Constanţa.

  • Aeroportul Băneasa

Adiacent șoselei București – Ploiești, la nord de intersecția bd. Aerogării cu șoseaua București – Ploiești

  • Tokyo

Adiacent șoselei București – Ploiești, în dreptul podului rutier adiacent complexului comercial Băneasa Shopping City

  • Washington

Amplasată adiacent șoselei București – Ploiești, în dreptul podului rutier de la strada Jandarmeriei.

  • Paris

Amplasată la intersecţia dintre șoseaua București – Ploiești și strada Padina.

  • Bruxelles

Amplasată lângă podul rutier de la intersecţia dintre șoseaua București – Ploiești și centura Capitalei.

  • Otopeni

La intersecţia dintre Calea Bucureștilor și strada 23 August din Otopeni.

  • Ion I.C. Brătianu

La intersecţia dintre Calea Bucureștilor și strada Zborului din Otopeni.

  • Aeroportul Otopeni

Sub carosabilul din faţa Aeroportului Internațional Otopeni „Henri Coanda”, în dreptul parcării adiacente terminalului pentru plecări și în dreptul căilor de ieșire din terminalul de sosiri.

„M6 va asigura, cu 12 trenuri noi, un transport rapid, ecologic şi eficient în Bucureşti şi în Ilfov”, transmite Metrorex.

„De astăzi, www.magistrala6.ro este pusă la dispoziţia publicului. Metrorex lansează către toţi cei interesaţi invitaţia de a face cunoştinţă cu brandul M6, o marcă tânără, dinamică, modernă, pe măsura proiectului major de infrastructură, local şi internaţional, pe care îl reprezintă. Modul în care M6 se conectează cu publicul larg este deschis şi prietenos. Pe site-ul magistrala6.ro veţi găsi punţi de informare directe, aşa cum va fi şi noua Magistrală 6, o conexiune directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Într-o prezentare atractivă şi prietenoasă, cu facilităţi de navigare intuitive şi actuale, noua platformă de comunicare oferă informaţii despre Magistrala 6, despre beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor şi capitalei, precum şi informaţii utile despre derularea traficului pe parcursul lucrărilor.", a afirmat Mariana Miclăuş, director general Metrorex, în comunicat.

Potrivit acesteia, noua Magistrală 6 "se construieşte sub ochii oamenilor".

"Proiectele mari se construiesc mereu pentru oameni, dar şi cu participarea lor. De aceea, dorim să informăm publicul larg şi publicul călător şi prin intermediul noului site web despre etapele şi progresul acestui proiect important de infrastructură. Magistrala 6 este un proiect pentru România!", a adăugat Miclăuş.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile