În anul Centenarului, maestrul Tudor Gheorghe le-a pregătit românilor un turneu-eveniment cu spectacolul „Tot ce-i românesc nu piere”.
Maestrul Tudor Gheorghe pune în scenă un spectacol într-o formulă unică, avându-i alături pe dirijorul și orchestratorul Marius Hristescu și Orchestra Concertino din Chișinău.
Publicul căruia i-a dedicat cei 50 de ani de carieră va putea reasculta melodii care au intrat în patrimoniul muzical național, precum ”Acolo este țara mea”, ”Muică, toți suntem un neam” și multe altele ce emană un puternic sentiment de naționalism și patriotism, așa cum ne-a obișnuit ”olteanul universal” în spectacolele sale.
Tudor Gheorghe va concerta pe 23 octombrie, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din București. Bilete se pot achiziționa de pe www.tudor-gheorghe.ro și de la Sala Palatului.
Maestrul a venit duminică seară la "Sinteza zilei", unde a vorbit despre planurile sale de viitor, a povestit lucruri mai puțin cunoscute din viața sa și a susținut mai multe recitaluri excepționale în platoul emisiunii lui Mihai Gâdea.
"Folclorul se pierde în asfalt, se topește. Bătrânii cântă manele, că asta li se dă. Eu am trăit o asemenea experiență extraordinară la Vulpeni, în Oltenia, un sat de peste deal de Bulzeștii lui Sorescu, prin '70.
Și m-am dus acolo, la căminul cultural, cu cobza, cântându-le cele mai frumoase cântece populare pe care le știam eu și spuneam și poeme din Sorescu. Tot ce era mai frumos, tot ce învățasem la institutul de folclor. Și după aia am cerut să stau de vorbă cu oamenii simpli să aflu cum au recepționat ei ce cânt eu și au venit vreo trei țărani olteni.
S-au așezat sfioși și zice unul dintre ei: 'Dumneata cântași, cântași bine, dar, zice de-astea de-ale noastre populare nu știi?", a povestit cu umor Tudor Gheorghe.