Antena 3 CNN Alegeri europarlamentare 2024 MAE: Românii aflaţi în străinătate pot vota la alegerile europarlamentare, chiar dacă nu au domiciliul în ţara respectivă

MAE: Românii aflaţi în străinătate pot vota la alegerile europarlamentare, chiar dacă nu au domiciliul în ţara respectivă

Votarea în străinătate la alegerile europarlamentare 2024 începe sâmbătă, la 22:00 ora României, cu deschiderea primei secții în Auckland, Noua Zeelandă.

de Georgiana Adam    |   

Votarea la alegerile europarlamentare se va desfășura în funcție de fusul orar, pe durata a 34 de ore, ultimele secții din străinătate închizând votarea luni, 10 iunie, ora 08:00 ora României.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, marţi, că toţi cetăţenii români cu drept de vot aflaţi în străinătate, indiferent dacă au reşedinţa sau domiciliul sau se află temporar, pot vota la alegerile europarlamentare, la orice secţie.

Românii care se află în străinătate în timpul alegerilor europarlamentare pot vota la orice secţie din afara ţării, cu condiţia să prezinte un act de identitate românesc, aflat în termenul de valabilitate.

La sediul Ministerului român de Externe, circa 100 de persoane din Centrala MAE vor asigura permanența la sediul Biroului Electoral pentru străinătate, unde va funcționa și un call-center, începând de vineri seara până la finalizarea numărării voturilor.

„Noi apreciem că undeva, marți, acest proces ar trebui să se închidă”, a spus Iulian Ivan, rezentantantul MAE.

Secțiile de vot care se vor închide ultimele la alegerile europarlementare din 2024 sunt cele de pe Coasta de Vest a SUA și în Canada.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet