Antena 3 CNN Externe MAE confirmă că cele două tinere găsite fără viaţă în apele fluviului Natisone au cetățenie română

MAE confirmă că cele două tinere găsite fără viaţă în apele fluviului Natisone au cetățenie română

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, în urma informațiilor primite de la autoritățile italiene, că cele două persoane decedate în apele fluviului Natisone din Italia au cetățenie română.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

MAE precizează că, duminică, reprezentanții Consulatului General al României la Trieste au fost informați de autoritățile italiene asupra faptului că trupurile neînsuflețite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfășurare operațiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane.

De asemenea, în urma informațiilor transmise de către autoritățile italiene, MAE confirmă cetățenia română a celor două persoane decedate. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor îndoliate.

Reprezentanții oficiului consular mențin dialogul cu autoritățile locale în vederea obținerii de informații cu privire la operațiunile de căutare a celei de-a treia persoane dispărute, precum și cu familiile cetățenilor români decedați, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări și conform competențelor.

Cei trei au fost surprinși vineri de o viitură. Inițial, ei s-au refugiat pe o limbă de pământ, dar apele au crescut rapid și i-au luat pe tineri. Ulterior, italienii au declanșat o amplă operațiune de căutare-salvare.

Subiecte în articol: Italia fluviul Natisone
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion