Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Răsturnare de situaţie în cazul Mădălinei Cojocari, fetiţa din Moldova dispărută de un an şi jumătate în SUA. Mama ei a fost eliberată după 520 de zile de arest

Răsturnare de situaţie în cazul Mădălinei Cojocari, fetiţa din Moldova dispărută de un an şi jumătate în SUA. Mama ei a fost eliberată după 520 de zile de arest

Răsturnare de situaţie în cazul Mădălinei Cojocari, fetiţa din Republica Moldova dispărută fără urmă de un an şi jumătate în America. După tot atâta timp, mama sa a pledat vinovată în faţa judecătorului. Aceasta era acuzată că nu a raportat dispariţia copilei la poliţie.

de Mia Lungu    |    Carmina Pricopie    |   

Diana Cojocari a fost eliberată, marți, din închisoare, după 520 de zile de arest şi e la un pas de a fi deportată în Republica Moldova, ea neavând cetăţenie americană. Soţul său, cetăţean american, a ieşit pe cauţiune anul trecut, iar azi va fi şi el audiat de magistraţii americani.

Diana Cojocari a pledat vinovată pentru că nu a raportat dispariţia fiicei ei Mădălina. Este ştirea pe care au urmărit-o aseară toţi locuitorii din Cornelius, un orăşel mic din Statul Oregon.

În noiembrie 2022 Mădălina Cojocari, o fetiţă din Republica Moldova, a fost vazută ultima dată, coborând din autobuzul şcolar.

Mama ei, Diana Cojocari, a reclamat dispariţia abia pe 15 decembrie 2022, după mai multe presiuni făcute de reprezentanţii şcolii unde învăţa fetiţa. Poliţiştii şi agenţii FBI au făcut de-atunci ample acţiuni de căutare, însă nici urmă de Mădălina. 

Au fost mai multe ipoteze pe care anchetatorii le-au verificat şi mai multe piste. S-a bănuit inclusiv faptul că soţul american ar fi drogat-o pe Diana Cojocari şi ar fi furat copilul.

Mama Mădălinei şi soţul acesteia, Christopher Palmiter, un cetăţean american, au fost arestaţi în decembrie 2022, fiind bănuiţi că stau în spatele misterioasei dispariţii. Anchetatorii au percheziţionat casa, au scotocit împrejurimile, au făcut postere cu poza fetiţei, au dat-o în urmărire şi niciun rezultat. Mădălina e de negăsit.

Bunica fetiţei, Rodica Cojocari, a şocat în urmă cu 9 luni când a apărut în faţa curţii unde se judeca procesul lui Christopher Palmiter.

Diana Cojocari a stat în arest 520 de zile, maximum prevăzut de legea americană pentru acuzaţiile ce îi sunt aduse. 

Diana Cojocari, mama Mădălinei, şi-a schimbat pledoaria din nevinovată în vinovată, marți dimineaţă. Ea se află în spatele gratiilor din decembrie 2022, fiind acuzată că nu a raportat la poliţie dispariţia fiicei sale.

Odată cu eliberarea din închisoare, Diana riscă să fie deportată în Republica Moldova. Asta ar putea îngreuna investigaţiile viitoare.

Christopher Palmiter a fost eliberat în august anul trecut, după ce cauţiunea sa a fost redusă de la 200 de mii de dolari, la 25 de mii de dolari.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile