Nutriționistul Lygia Alexandrescu a vorbit, la Antena 3 despre alimentele bogate în nutrienți. Aceasta este de părere că suplimentele alimentare ar trebui folosite doar în urma unor analize de specialitate, atunci când medicul hătărăște că avem nevoie de un surplus.
”Există 3 vitamine studiate foarte mult în această perioadă: vitamina C, vitamina D și vitamina A. Se pare că acestea sunt foarte implicate în menținerea unui sistem imunitar puternic și carența lor a condus la foarte multe îmbolnăviri și decese”, spune Lygia Alexandrescu.
Potrivit acesteia, vitamina D este cea care ar avea nevoie de o suplimentare, având în vedere că se sintetizează în mare parte de la soare și nu este disponibilă în multe produse alimentare.
”Dar să nu uităm. Peștele gras conține vitamina D, laptele integral și de sursă BIO, organică, de asemenea brânzeturile de calitate foarte bună”, declară nutriționistul.
”De asemenea, vitamina A este foarte importantă în metabolismul nostru imunitar și o avem la îndemână din carne, din organe, 100 grame de ficat de pasăre, de curcan, de vită, ne dau vitamina A pentru o săptămână”, a mai spus Lygia Alexandrescu.