La un moment dat, unul dintre lupi se pare că vede camera și fuge speriat, urmat imediat de celălalt.
"Puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate de grupul din care fac parte, precum lupul. Spre deosebire de alte canide, ca de exemplu vulpile sau coioţii, lupul, de obicei, există pentru haita sa.
În cadrul haitei, lupii îşi vor demonstra în mod constant rangul pe care îl deţin.
Când doi lupi dintr-o haită se întâlnesc, cel care are rangul superior, va manifesta, faţă de cel din rang inferior, un comportament agresiv şi încredere prin ridicarea cozii, îndreptarea urechilor spre înainte, ridicarea buzei superioare, într-un rânjet, şi încercarea de a părea cât mai mare şi ameninţător posibil", au transmis reprezentanții Administrației Parcului Natural Apuseni.
România are una dintre cele mai mari populaţii de lup din întreaga Uniune Europeană. Lupii trăiesc în haită, care au în componenţă perechea conducătoare, formată din masculul şi femela alfa, precum şi puii lor de până la 3 ani.
Câteodată pot aparea şi alţi lupi în haită, rude ale celor alfa. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.