Antena 3 CNN Life Știinţă Luna Plină din august 2024 este Luna Sturion. Cum ne influențează pe 19 și 20 august

Luna Plină din august 2024 este Luna Sturion. Cum ne influențează pe 19 și 20 august

de Andreea Ştefan    |   

Luna plină din august 2024 este Luna Sturion. Ea va atinge apogeul luni, 19 august, și este prima Superlună a anului, iar asta înseamnă că va apărea mai mare și mai strălucitoare pe cer decât lunile pline pe care le-am văzut până acum.

Luna Plina este vizibila pe cer in 19 si 20 august 2024

Luna plină va atinge apogeul luni după-amiază, 19 august 2024, la ora 14:26 E.T., potrivit NASA.

Luna va apărea plină timp de trei zile, de duminică dimineața până miercuri dimineața devreme, a mai precizat NASA.

De ce se numește Luna Sturion

Vechiul Almanah al Fermierului, care a început să publice numele lunilor pline în anii 1930, afirmă că luna plină din august a fost numită „luna sturionului” din cauza uriașului sturion de lac - peștele de apă dulce originar din Marile Lacuri și Lacul Champlain - care era ușor de prins în această parte a verii. Peștele era o sursă primară de hrană pentru nativii americani care locuiau în zonă, notează ABC News.

Potrivit publicației, luna plină are și denumiri alternative, cum ar fi Luna porumbului, Luna recoltei și Luna răsăritului, care dau o indicație a unei perioade de strângere a recoltelor aflate la maturitate. Alții au numit-o, de asemenea, Luna zburătoare, pe baza unui termen Cree pentru a descrie momentul în care păsările tinere sunt în sfârșit gata să facă saltul și să învețe să zboare.

Ce semnificație are Luna Plină și cum ne influențează

Semnul zodiacal pentru fiecare lună plină este determinat de poziția lunii pe cerul nopții în raport cu diferitele semne astrologice. În fiecare an, luna se va schimba, rezultând caracteristici diferite în jurul lunii.

În acest an, luna sturionului este poziționată ca lună plină în Vărsător, un semn de Aer și a 11-a zodie de pe roată. Este pe axa opusă semnului de foc, Leu.

„Acest lucru înseamnă că ambele semne zodiacale dețin legături cu pasiunile noastre, simțul expresiei, aspirațiile și modul în care ne conectăm cu ceilalți - fie că este vorba de dragoste sau prietenie”, a spus astrologul Kyle Thomas.

„Când vine vorba de aspectele planetare care colorează această lunare, vom experimenta câteva frecvențe energetice diferite”, a adăugat el. „Nu ar fi indicat să luați decizii majore, să faceți promisiuni sau planuri în ceea ce privește dragostea sau relațiile, deoarece probabil nu veți vedea clar.”

Luna plină din august 2024 și efectele sale asupra semnelor zodiacale

Berbec

Ieși și socializează.

„Pe măsură ce luna plină sosește, îți va aprinde sectorul social, probabil înconjurându-te cu mulți prieteni apropiați și dragi”, a spus Thomas. „Acesta este un moment fabulos pentru a da o petrecere, a participa la un eveniment sau a încerca să îți construiești rețeaua de social media.”

Taur

Este timpul să strălucești, Taurule!

„Realizări profesionale majore sau victorii ar putea fi chiar după colț, fie că este vorba de o promovare, publicitate favorabilă, un premiu sau o nouă ofertă de muncă”, a adăugat Thomas. „Folosește această perioadă pentru a-ți evidenția ambițiile și tinde spre ele acum.”

Gemeni

Întinde-ți aripile și aventurează-te.

Potrivit lui Thomas, „luna plină te va împinge să explorezi orizonturi dincolo de cele mai nebănuite vise ale tale”.

„Ai o natură profund curioasă care va fi activată în acest moment”, a spus el. „Folosește-ți entuziasmul pentru a urma călătorii pe distanțe lungi sau gândește-te la locurile pe care ți-ar plăcea să le vizitezi în anul care vine.”

Rac

Uită-te mai atent la relațiile tale.

„De fapt, ai putea observa că tu și cineva de care ești atașat trebuie să discutați despre niște planuri serioase pe viitor”, a explicat Thomas. „Dacă nu sunteți fericiți, s-ar putea să vă despărțiți sau să vă ocupați de ultimele părți ale unei înțelegeri. Dacă sunteți aliniați, v-ați putea simți pregătiți să fuzionați mai aproape - în trup, minte și spirit.”

Leu

Se produc schimbări în parteneriatele tale.

„Conexiunile fericite vor vedea uniunea, angajamentul, o logodnă sau chiar căsătoria”, a spus Thomas. „Relațiile nefericite pot vedea revelația bruscă că este timpul să divorțați sau să vă despărțiți, în schimb. Cei singuri ar trebui să folosească această energie pentru a stabili întâlniri cu cineva care are potențial.”

Fecioară

Ți se umple calendarul.

„Ai putea face ordine într-un proiect important legat de carieră sau de serviciu sau chiar să lași în urmă un angajator pentru a începe cu altul. Dacă ești în căutarea unui echilibru mai bun între viața profesională și cea privată, asigură-te că îl evaluezi în această săptămână”, a adăugat Thomas. „O altă modalitate grozavă de a profita de acest flux cosmic este să îți revizuiești dieta sau planul de fitness.”

Balanță

Romantismul este în aer.

„Aceasta este cea mai importantă lună pentru ca persoanele singure să se pună în valoare - programează întâlniri și vezi dacă acestea îți mulțumesc sufletul”, potrivit lui Thomas, care a mai adăugat: „Cuplurile pot folosi această vibrație pentru a aduce mai mult farmec în relația lor - și în dormitor!”

Scorpion

Inima ta este cu casa și familia în această perioadă.

„Este posibil să te muți dintr-o locație în alta, să intri în domeniul imobiliar sau să decizi să renovezi sau să redecorezi”, a explicat Thomas. „Un alt mod în care acest lucru te-ar putea afecta este că trebuie să intervii pentru a ajuta un membru al familiei - potențial chiar un părinte.”

Săgetător

Talentul tău primește recunoașterea pe care o merită.

„Odată cu sosirea Lunii pline, vei exploda de nerăbdare să îți expui ideile și gândurile lumii. Este posibil să debutezi un mare proiect legat de comunicare, cum ar fi o renovare a site-ului sau actualizarea portofoliului”, a spus Thomas.

Capricorn

Fii inteligent cu finanțele tale.

„Oricum ar fi, banii vin și pleacă din conturile tale în acest moment”, a explicat Thomas. „Acesta este un moment fabulos pentru a investi sau pentru a căuta să îți construiești și mai mult averea. De asemenea, ar putea apărea o nouă mărire de salariu sau o ofertă de muncă.”

Vărsător

Revendică-ți lumina reflectoarelor.

„Acum vei asista la realizarea unui proiect personal extrem de important, al unei speranțe sau al unui vis”, a spus Thomas. „Trebuie să stai în puterea ta, să te afirmi și să-ți impui calea ca și cum ai fi un membru al familiei regale.”

Pești

Odihnește-te și reîncarcă-te.

„Această Lună te-ar putea face să te simți un pic suprasolicitat și epuizat, dar îți oferă șansa de a-ți reîncărca bateriile”, a adăugat Thomas. „Acordă atenție viselor tale și oricăror presimțiri care îți apar”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile