Antena 3 CNN Externe Lucrătorii portuari dintr-o țară UE au blocat un presupus transport de muniție spre Israel: "Afară cu ucigașii!"

Lucrătorii portuari dintr-o țară UE au blocat un presupus transport de muniție spre Israel: "Afară cu ucigașii!"

de Adrian Iclozan    |   

Zeci de angajați din portul grec Pireu au boicotat, vineri, încărcarea unui container pe o navă, după ce sindicatul lor a anunțat că încărcătura conținea muniție destinată Israelului, transmite Agerpres, care citează agenția germană DPA.

Muncitorii nu vor să sprijine "mașina de război letală a statului Israel", a comunicat unul din sindicatele de stânga care a convocat o acțiune de protest în acest sens.

Protestatarii s-au strâns în port și au scandat "Libertate pentru Palestina". Ei au scris pe container cu vopsea "Afară din port cu ucigașii!"

"Nu trebuie să permitem ca materialul pentru război să fie transportat din portul Pireu pentru a continua genocidul împotriva poporului palestinian", a declarat Markos Bekris, liderul sindicatului ENEDEP, care îi reprezintă pe angajații portuari.

 

ENEDEP a transmis că protestul a împiedicat, în cele din urmă, încărcarea containerului pe navă.

Conform postului de televiziune elen ERTNews, încărcătura suspectă a călătorit din Macedonia de Nord spre Grecia, unde urma să fie urcată pe o navă având ca destinație portul Haifa din Israel.

[GAL layout="3"]

Sindicatele care au organizat protestul nu au furnizat alte detalii despre tipul de muniție ce s-ar fi aflat în container.

Conținutul real al acestuia nu a putut fi verificat până la momentul acestei actualizări, notează DPA.

Subiecte în articol: Pireu Grecia munitie Israel
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile