Antena 3 CNN Actualitate Podul Giurgiu-Ruse intră în reparaţii pe partea bulgară. Cum se va circula și când vor fi gata lucrările

Podul Giurgiu-Ruse intră în reparaţii pe partea bulgară. Cum se va circula și când vor fi gata lucrările

Autoritățile din Bulgaria execută lucrări de reparație a rosturilor de dilatare pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

de Georgiana Adam    |   

Lucrările de reparație a rosturilor de dilatare ale Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse se vor finaliza pe data de 31 mai, anunță MAE.

Acestea vor avea loc pe timpul zilei, astfel că traficul se va desfășura pe o singură bandă, cu regim asigurat de accesibilitate și de semnalizare prin indicatoare rutiere și personal de dirijare.

MAE le recomandă turiștilor români care aleg să revină în țară prin Ruse să aibă suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro sau 4 leva, ori să efectueze plata cu cardul bancar.

Astfel, timpii de așteptare pentru procesarea și eliberarea documentelor justificative de tipul chitanțelor, facturilor, bonurilor fiscale vor fi reduși.

Totodată, în punctele de frontieră bulgare funcționează centre de colectare a sumelor de bani provenite din taxe, impozite sau amenzi de circulație aplicate pe teritoriul Bulgariei, care se fac venit la bugetul de stat bulgar. În astfel de cazuri, cetățenii români identificați de sistem sunt obligați să își achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Cetățenii români pot folosi pentru intrarea în România și celelalte puncte de trecere a frontierei situate la granița cu Bulgaria: precum PCTF Vidin – Calafat, PCTF PCTF Kardam- PCTF Negru Vodă, PCTF Silistra – Ostrov Călărași, PCTF Dobromir – Krushari și PCTF Kainardzha – Lipnița (aceste două puncte funcționează cu orar 08:00-20:00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), PCTF Svishtov – Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg) și PCTF Oryahovo – Bechet (feribot) (www.ferryboat.bg) și PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (feribot) (www.spikaferry.com).

Subiecte în articol: pod giurgiu ruse
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion