"Există un aspect pe care eu l-am semnat încă din 2018-2019. Această măsură dispusă la nivel de conducere de Ministerul de Interne ca toate autospecialele de poliţie să meargă cu girofarurile aprinse, ceea ce este contra legii. Eu am spus-o de foarte mult timp.
Am spus-o şi în 2013 şi în 2014. Mi s-a spus la un moment dat că trebuie să fie vizibilă. Aceste girofaruri aprinse, fără semnalul sonor, este un fel de parfum pe mort, cam aşa", a comentat Lucian Diniță, joi seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
"Marea majoritate a poliţiştilor, mai ales cei tineri de genul celui care a fost implicat în acest eveniment, au impresia că dacă au girofarurile aprinse ei au şi prioritate. Cel care îl vede ca şofer gândeşte acest aspect dar nu aude şi semnalul sonor şi deja se creează o nebuloasă în capul fiecărui şofer care există în trafic", a mai spus Lucian Diniță.
În lege se menționează faptul că un echipaj de poliție aflat în misiune urgentă trebuie să utilizeze atât prin semnalele luminoase, cât și acustice.
Este revoltă în stradă după un accident cumplit în Capitală
Două fete au fost lovite de la o maşină de Poliţie. Una dintre minore a murit. Oamenii reclamă că în zonă este o trecere de pietoni slab semnalizată şi că poliţistul mergea cu viteză şi fără a avea sirenele pornite.