Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru DNA. Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu, achitat pe fond în dosarul de evaziune fiscală

Lovitură pentru DNA. Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu, achitat pe fond în dosarul de evaziune fiscală

1 minut de citit Publicat la 10:55 17 Oct 2019 Modificat la 10:55 17 Oct 2019

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a câștigat, pe fond, procesul intentat de procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală, trimis la instanță în martie 2017. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, anunță presa locală.

”Instanța a dispus „achitarea inculpaților: CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN pentru infracţiunea de evaziune fiscală (…); CĂNCESCU ANTONIN VIOREL pentru infracţiunea de evaziune fiscală (….) , RUSU BOGDAN AURELIAN pentru infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală (…); SC CANARIS SRL, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, SC CANET RADIO SRL, pentru infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală (…). Respinge pretențiile părții civile STATUL ROMÂN – ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, prin reprezentant legal”, se arată într-un comunicat citat de newsbv.ro.

De asemenea, inculpaților li s-a ridicat sechestrul asigurator pe avere.

Reamintim faptul că, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, către o societate de profil, prin încheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, prețul fiind de 5 milioane euro.

Structura afacerii a fost stabilită de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții. Concret, transferul celor 33 licențe audiovizuale nu s-a făcut direct de la societățile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înființată anume în acest scop de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian.

Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole