Artista a fost chiar denumită Édith Piaf de România de jurnaliştii francezi.
Formaţia a oferit un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cu ocazia zilei de 1 decembrie.
Cei doi au deschis împreună un restaurant cu specific românesc în oraşul Nantes, din vestul Franţa, unde s-au mutat de mai bine de 12 ani.
"Am făcut acest restaurant şi pentru francezi şi pentru români. Sunt foarte mulţi francezi care au fost în România, care au gustat mâncarea noastră românească, care au ascultat muzica noastră şi atunci am zis: de ce să vă duceţi voi în România când puteţi un colţ al României să îl aveţi aici, puteţi să treceţi mai întâi pe la noi şi apoi să vă ducei în România", a susţinut Lorraine.
Localul denumit "La Maritza" este "locul de suflet" al celor doi artişti.
"Este locul nostru de suflet pe care l-am făcut cu foarte mult drag", a susţinut Marian Baicu.
"Este un colţişor românesc într-un ocean, dacă pot să spun aşa, străin, deci în străinătate. Am adus ceva din România noastră dragă, le-am adus aici la Nantes", a adăugat Lorraine Baicu.
Meniul pe care aceştia îl oferă este 100% format din bucătăria românească.
"Le plac foarte mult sărmăluţele noastre (francezilor, n.r.), micii, gulaş, ciorbele noastre", a spus artista.
Pereţii restaurantului au fost împodobiţi cu decoraţiuni tradiţionale româneşti cu care Lorraine şi Marian se mândresc, iar pe care francezii le adoră, mai ales pe cele care amintesc de Contele Dracula.
Deşi sunt plecaţi de mai bine de un deceniu din România şi duc "o viaţă roz" în Franţa, celor doi le lipseşte "spiritul mioritic", mâncarea tradiţională specifică zilei de 1 decembrie şi să cânte pe scena românească.
Muzica i-a adus împreună pe cei doi români, el fiind acordeonist, iar ea cântăreaţă.