Antena 3 CNN Actualitate Social Lista meseriilor care NU vor fi înlocuite de inteligența artificială în viitor

Lista meseriilor care NU vor fi înlocuite de inteligența artificială în viitor

În ciuda faptului că automatizarea este din ce în ce mai prezentă în viața noastră, specialiștii informează că anumite meserii și abilități nu vor putea fi înlocuite de inteligența artificială.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Potrivit unor studii, numeroase locuri de muncă existente în prezent riscă să fie automatizate pe tot globul, iar în acest context, oamenii se tem tot mai mult că vor fi înlocuiți de inteligența artificială.

Totuși, specialiștii în domeniu susțin că există anumite meserii care implică un nivel ridicat de interacțiune umană și nu vor putea fi înlocuite niciodată de roboți.

"De exemplu, avocații, profesioniștii medicali, practicienii din domeniul sănătății, profesioniștii în IT și HR.

Putem automatiza aproape fiecare parte a procesului de flux, dar vom continua să ne bazăm pe intervenția umană, pentru a pune argumente, a stabili relații sociale în faza de negociere și a gestiona datele, mai degrabă decât să ne bazăm pe algoritmi.

Citește și: Proiect unic în țară, la Târgu Mureș: Studenții de la Medicină învață cu ajutorul realității virtuale

De asemenea, locurile de muncă precum cele ale arhitecților, designerilor, profesioniștilor care oferă servicii de ospitalitate și consultanților care au capacitatea de a integra sisteme și procese, vor rămâne la fel de căutate", a spus Arjun Jolly, director la  Athena Executive Search & Consulting.

Totodată, domeniile care vizează creativitatea oamenilor nu vor fi "invadate" de roboți, pentru că este aproape imposibil ca inteligența artificială să funcționeze pe baza imaginației.

"Automatizarea este programată și nu poate reproduce creativitatea, care este spontană și necesită imaginație, visare și inspirație colectivă – ceva la care oamenii sunt cei mai buni", a spus Rupali Kaul, Operational Head-West, Marching Sheep.

În plus, experții subliniază că, în starea sa actuală, inteligența artificială execută sarcini repetitive, care urmează aceleași reguli, iar complexitatea anumitor meserii ar reprezenta o problemă.

"Psihologii, îngrijitorii, majoritatea inginerilor, managerii de resurse umane, strategii de marketing și avocații sunt câteva meserii care nu pot fi înlocuite de inteligența artificială, în viitorul apropiat", a spus Nilesh Jahagirdar, VP Marketing, potrivit The Economic Times.

Subiecte în articol: inteligenta artificiala meserii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile