Antena 3 CNN Actualitate Social Top 10 oraşe preferate de hoţii de buzunare. Recomandări pentru prevenirea furturilor

Top 10 oraşe preferate de hoţii de buzunare. Recomandări pentru prevenirea furturilor

Claudia Popovici
2 minute de citit Publicat la 23:24 02 Aug 2021 Modificat la 23:26 02 Aug 2021

Atunci când călătoresc în oraşe mari din lume, unul dintre cele mai importante lucruri de care turiștii trebuie să ţină cont sunt hoţii de buzunare. Potrivit TripAdvisor, sunt 10 oraşe ale lumii în care turiştii trebuie să fie extrem de atenţi la buzunare.

Barcelona, de exemplu, este pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare. ​Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiştii care ajung în acest oraș din Spania ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit Independent.

Roma şi Florenţa, din Italia, sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.

În Praga, din Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cele mai multe bunuri.

Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este un oraş aglomerat, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.

Parisul, capitala Franței, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale oraşului, notează Mediafax.

În Buenos Aires, Argentina, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

Atena, din Grecia, este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.

Hanoi, Vietnam: cartierul vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare

– În zonele aglomerate din pieţe, supermarket-uri, bazaruri, manifestaţi atenţie deosebită asupra banilor sau a altor obiecte personale; nu lăsați geanta, borseta sau portofelul nesupravegheate în coșul de cumpărături;
– Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră, ci doar suma necesară pentru efetuarea plății;
– Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere. Acesta se păstrează cel mai sigur în buzunarele interioare ale vestimentaţiei;
– Acordaţi o mai mare atenţie poşetei, dar și plaselor care conţin cumpărături, deoarece hoţii speculează orice neglijenţă;
– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi observați cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;
– Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole