Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Lista cu cele mai periculoase alimente din lume: În top se află și arahidele, laptele crud sau fructele de soc

Lista cu cele mai periculoase alimente din lume: În top se află și arahidele, laptele crud sau fructele de soc

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 12:38 04 Apr 2023 Modificat la 12:46 04 Apr 2023

În top sunt incluse unele alimente care, în unele cazuri, pot cauza moartea, așa cum este Casu Marzu - un tip de brânză din Sardinia. Totuși, pe listă apar și anumite alimente consumate de foarte mulți oameni, cum ar fi arahidele sau fructele de soc.

De ce sunt periculoase fructele de soc

Când sunt consumate verzi și crude (în special crude), fructele de soc pot provoca greață, vărsături și diaree severă.

Pentru a le mânca în siguranță, fructele de soc trebuie să fie coapte, gătite și lipsite de tulpini sau frunze, potrivit farandwide.com.

Citește și: Atenţie la ce cumpăraţi din pieţe. Fructele şi legumele care conţin cele mai multe pesticide

Lista cu cele mai periculoase alimente din lume

  • Absintul ( băutură )
  • Ackee (fruct)
  • Broasca taur din Namibia ( delicatesă Franța )
  • Muguri de fasole ( garnitură / salată)
  • Scoici de sânge ( delicatesă China )
  • Manioc / Cassava ( legumă)
  • Arahidele
  • Fructele de soc
  • Casu Marzu ( brânză )
  • Respirația Dragonului ( Dragon's Breath - soi de ardei iute )
  • Nomura ( meduză)
  • Feseekh ( pește)
  • Rechinul din Groenlanda
  • Larb ( salată din carne crudă )
  • Caracatița vie
  • Creierul de maimuță
  • Peștele balon
  • Caju crud
  • Laptele crud
  • Rubarba ( frunze )
  • Silverstripe Blaasop ( pește )
  • Carambola ( fructul stea )
  • Crustaceele
  • Tapioca
  • Ciupercile sălbatice

De ce sunt periculoase arahidele

Foarte multe persoane de pe glob sunt alergice la arahide. Chiar și urmele de praf de arahide pot face ca o persoană care nu își poate procesa proteinele să sufere tulburări de respirație pe măsură ce gâtul i se umflă, ducând la anafilaxie. Alte simptome includ scăderea tensiunii arteriale (de asemenea periculoasă), leșin și amețeli.

De aceea, persoanele care știu că sunt alergice la arahide trebuie să evite consumul lor și să acționeze rapid în cazul în care au o reacție alergică.

Este important să se discute cu medicul despre cum să gestioneze alergia la arahide și să se ia măsuri de precauție, cum ar fi evitarea alimentelor care conțin arahide și purtarea unor injecții speciale în cazul în care este necesară intervenția de urgență.

În cazul celor care nu sunt alergici la arahide, acestea chiar sunt recomandate pentru o alimentație sănătoasă. Arahidele sunt o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase și pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole