Alimentația corectă şi stilul de viață activ sunt armele care ne ajută să ne păstrăm inima sănătoasă.
Potrivit specialiștilor, dieta joacă un rol foarte important privind buna funcționare a inimii.
"Un stil de viață sănătos, care are la bază o alimentație corectă, adecvată propriului corp și stilului de viață, este cheia pentru a preveni bolile cardiovasculare.
Iaurtul cu grăsime până în 3,5% va ajuta la reglarea hipertensiunii prin aportul de calciu, magneziu și potasiu. Vorbim după aceea despre fructele de pădure, căpșuni, afine și zmeură, care, prin aportul de antocianine, ne ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Mai aducem în alimentație și salate cu frunze verzi sau o mâncare de spanac sau de varză. Toate acestea au nitriți care ne ajută la reglarea tensiunii arteriale.
La micul dejun, putem consuma cereale integrale. Cerealele din ovăz au rol atât în reglarea tensiunii arteriale, cât și în scăderea colesterolului. Ouăle sunt, de asemenea, extrem de benefice pentru inima noastră.
Mai vorbim despre fistic, care poate fi o gustare sănătoasă, în cantitate moderată, cât ar fi în palmă, care prin conținutul de fibre și prin grăsimile sănătoase ajută la reglarea tensiunii arteriale", a spus medicul Anca Hâncu, în emisiunea Sfat de sănătate.
Astfel, fructele de pădure și cerealele integrale au un impact benefic asupra inimii, alături de care mai adăugăm: ciocolata neagră, nucile, somonul, semințele de in, fasolea neagră.
Pe de altă parte, printre alimentele nerecomandate bolnavilor de inimă se numără carnea procesată, carbohidrații rafinați, sarea, băuturile cargogazoase, margarina.
"Trebuie să fim atenți să nu mai adăugăm sare peste roșii, să luăm brânză mai puțin sărată sau să o desărăm. Măslinele sunt pline de sare. Murăturile sunt foarte sănătoase pentru aportul de probiotice, însă au foarte multă sare", a mai spus medicul.