După pierderea în greutate prin metode tradiționale, cum ar fi dieta și exercițiile fizice regulate, poate fi dezamăgitor să observăm că anumite zone ale corpului continuă să aibă depozite de grăsime persistente.
Aceste zone sunt neplăcute din punct de vedere estetic și afectează încrederea în sine, așa că, în astfel de cazuri, lipoaspirația este o soluție.
Nico Ferariu, specialist chirurgie estetică, a explicat, în cadrul rubricii Sfat de sănătate, prezentată de Andreea Cigolea, ce presupun intervențiile chirurgicale pentru remodelare corporală și care sunt rezultatele asigurate de aceste proceduri.
"Există mai multe intervenții chirurgicale pentru remodelarea unor zone care nu ne plac, însă nimic nu poate să înlocuiască alimentația sănătoasă, dieta și sportul.
Citește și: România, țara cu risc cardiovascular foarte ridicat. Cum se măsoară corect tensiunea arterială acasă
Lipoaspirația ne ajută ca anumite zone ale corpului să fie conturate, însă doar după ce am ajuns la greutatea ideală.
După orice intervenție chirurgicală, rezultatele se văd în 5-6 luni. Dacă nu vorbim despre abdominoplastie, ci de lipoaspirație, atunci la o lună după intervenție putem să mergem la sport.
Aceste intervenții nu sunt atât de dureroase cum se crede. Ziua în care simțim durerea este cea în care mergem acasă, pentru că se oprește medicația administrată prin venă și se trece la programul de medicație orală.
Grăsimea este mai ușoară decât țesutul muscular, dar este voluminoasă, iar prin lipoaspirație putem să scoatem mililitri de grăsime. De aceea, schimbarea se observă în cazul volumului, nu în cazul kilogramelor.
Această intervenție se poate face și vara, însă nu se recomandă expunerea la soare timp de o lună, ideal trei", a spus Nico Ferariu, specialist chirurgie estetică.