Antena 3 CNN Coronavirus Sute de lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia, în plină pandemie. Imaginile care au şocat întreaga lume

Sute de lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia, în plină pandemie. Imaginile care au şocat întreaga lume

Sute de lilieci sunt vânduţi în continuare, pentru consum, în piaţa Tomohon din Indonezia. Consumul de animale sălbatice, care a contribuit la propagarea noului coronavirus, a fost complet interzis în statele în care este o practică obişnuită, precum China, încă de la începutul pandemiei.

Presa internaţională menţionează că ar exista chiar raporte conform cărora autorităţile locale ar fi găsit un alt tip de coronavirus, faţă de cel din China, în piaţa din Tomohon, în 2018. 

Din informaţiile cunoscute până acum, focarul de coronavirus a pornit dintr-o piaţă umedă de fructe de mare, de la un liliac. Liliecii sunt purtători de diverşi patogeni, inclusiv virusuri.

Experţii sunt îngrijoraţi de faptul că tot mai mulţi oameni exploatează culinar animale periculoase pentru sănătate. Astfel, în ultimii 50 de ani, numărul bolilor transmise de la animale a crescut de 4 ori, potrivit Daily Mail. Şi focarul de SARS din 2002 şi-a avut originea într-o piață de animale sălbatice. Tot mai mulţi specialişti sunt revoltaţi că, la nivel internaţional, nu au fost luate măsuri de reglementare legală a activităţilor de comerţ din pieţele umede.

În piaţa Tomohon din Indonezia, pe 28 martie, încă se vindeau lilieci, câini şi şobolani pentru consum. Înaintea pandemiei, aceasta era o problemă ce viza drepturile animalelor, însă acum, este mai mult de atât.

Infectarea cu noul coronavirus a provocat moartea a peste 200.000 de persoane din întreaga lume, a afectat grav economia globală şi a creat o criză de sănătate publică fără precedent în lumea modernă. 
 

Subiecte în articol: indonezia piata umeda coronavirus lilieci
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă