Antena 3 CNN Actualitate Cultură Liliana Ţuroiu, avizată favorabil de Comisiile de specialitate pentru preşedinţia ICR

Liliana Ţuroiu, avizată favorabil de Comisiile de specialitate pentru preşedinţia ICR

1 minut de citit Publicat la 18:50 11 Apr 2017 Modificat la 18:50 11 Apr 2017

Comisiile pentru cultură şi pentru politică externă ale Senatului au avizat favorabil, marţi, cu 15 voturi pentru, candidatura Lilianei Ţuroiu, propusă de PSD pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), scrie Agerpres.

Ea a explicat că va fi nevoită să îşi întrerupă activitatea artistică "pe o perioadă limitată" şi vede în propunerea de a conduce ICR "o provocare la nivel de management". 

"Aş dori să spun foarte sincer şi cu părere de rău că va trebui să pun între paranteze creaţia mea artistică pentru o perioada limitată. Este adevărat că anul acesta am anulat cinci expoziţii internaţionale în eventualitatea în care va exista un aviz pozitiv şi un vot pentru desemnarea mea ca preşedinte al Institutului Cultural Român. Dar pentru ca iubesc tradiţia şi cultura românească şi pentru ca le-am promovat în creaţiile mele de până acum, voi face, sa spun aşa, acest sacrificiu profesional, pentru că nu este altceva decât un sacrificiu profesional, şi cei care provin din diverse medii artistice ştiu asta - nu este uşor să o iei de la capăt atunci când ai ajuns oarecum la un nivel de notorietate internaţională, însă pentru mine este o provocare la nivel de management şi mai ales e o provocare a omului de cultura care sunt", a afirmat Liliana Ţuroiu la audieri. 

Pentru funcţia de preşedinte al ICR au mai fost propuşi Radu Carp din partea PNL, care a obţinut 2 voturi, Cosmin Manolescu, propunerea USR - 3 voturi şi Radu Boroianu, propus de UNITER - zero voturi. 

Pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, Comisiile reunite i-au avizat pe Mirel Taloş (ALDE) - 15 voturi şi Krizbai Bela Dan (UDMR) - 13 voturi. 

Din partea grupurilor parlamentare au fost avizaţi pentru a face parte din Consiliul de Conducere al ICR Miki Branişte, Radu Carp, Zamfir Dumitrescu, Zoe Petre, Valeriu Şuşnea, Bogdan Ion Tâlmaciu şi Tibori Szabo Zoltan. 

Din partea uniunilor de creaţie au fost avizaţi de senatori Grigore Arsene, Ioan Cărmăzan, Aurelia Corbeanu, Damian Laurenţiu Dumitru, Ştefan Gheorghiu, Petru Lucaci, Ileana Tureanu şi Ulpiu Vlad. 

Conform preşedintelui Comisiei de Cultură din Senat, Lucian Romaşcanu, Nicolae Manolescu propus de Uniunea Scriitorilor din România nu a primit aviz favorabil, întrucât a obţinut doar 8 voturi. 
 

Citește mai multe din Cultură
» Citește mai multe din Cultură
TOP articole