"Cred că în aceste săptămâni în care într-o parte din școli, lucrurile nu s-au desfășurat normal, nu am afectat în niciun fel predarea materiei. Până la debutul grevei, materia pentru clasa a XII-a era deja parcursă.
De asemenea, am avut grijă, ca acolo unde a fost posibil, să existe și o perioadă de recuperare. Mulți dintre cei care au fost în grevă, au transmis copiilor eventuale exerciții de recapitulare", a declarat Ligia Deca.
Întrebată dacă crede că numărul elevilor care vor lipsi de la Bacalaureat va fi la fel de mare ca la Evaluarea Națională, Ligia Deca a declarat că numărul de elevi care nu s-au putut înscrie la Evaluarea Națională nu a fost mai mare față de alți ani și se bazează pe cauze precum: neîncheierea situației, corigențe sau elevi care fac parte din școli cu programe speciale.
"În mod sigur această situație trebuie investigată. Ne-am propus ca după ce se termină examenele naționale să vedem care este situația pe fiecare unitate de învățământ. În schimb, la examenul de Bacalaureat este o situație mai deosebită pentru că liceele tehnologice au varianta ca examenul de Bacalaureat să fie sub forma unui examen de certificare profesională.
Citește și: Bacalaureat 2023 începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română
De asemenea, există și elevi care nu se consideră pregătiți și preferă să se prezinte la sesiunea din toamnă sau cea din anul următor.
Toate aceste situații vor fi analizate și vom interveni cu proiecte de educație, si sociale acolo unde este cazul", a mai adăugat ministrul Educației, Ligia Deca.