Antena 3 CNN Actualitate Educație Deca vrea “alfabetizarea informațională” a elevilor. Ce este cadrul de competențe digitale

Deca vrea “alfabetizarea informațională” a elevilor. Ce este cadrul de competențe digitale

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat lansarea în consultare publică a Cadrului de competenţe digitale pentru elevi, apreciind că viitorul act normativ va fi "un real sprijin" pentru profesori în ghidarea activităţii de la clasă.

"Avem nevoie să-i învăţăm pe copii să folosească responsabil tehnologia şi să ştie ce înseamnă siguranţa pe internet! De aceea, am creat un instrument care să-i sprijine pe profesori în activitatea de la clasă, oferindu-le repere despre nivelurile de competenţă pe care copiii trebuie să le dezvolte: "Cadrul de competenţe digitale pentru elevi", ce a fost lansat astăzi în consultare publică de Ministerul Educaţiei", a transmis Deca, marţi, pe Facebook, citată de Agerpres.

Ministrul arată că, pe lângă folosirea responsabilă a tehnologiei şi siguranţa cibernetică, Cadrul de competenţe acoperă arii precum: utilizarea dispozitivelor digitale, alfabetizarea informaţională, comunicare şi colaborare digitală şi crearea de conţinut digital şi elemente de proprietate intelectuală.

"Avem încredere că acest instrument va fi un real sprijin pentru profesori în ghidarea activităţii de la clasă!", a mai transmis Ligia Deca.

Potrivit Ministerului Educaţiei, profilul competenţelor digitale acoperă şase arii principale, de la utilizarea dispozitivelor digitale şi alfabetizarea informaţională la siguranţa cibernetică şi utilizarea responsabilă a tehnologiei, care asigură dezvoltarea unei game largi de abilităţi, esenţiale pentru viaţa personală şi profesională a elevilor.

La dezvoltarea cadrului de competenţe digitale pentru elevi au participat specialişti din cadrul Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare judeţene, caselor corpului didactic, universităţilor, precum şi reprezentanţi ai industriei IT din România. Acest grup de lucru a beneficiat şi de suportul reprezentanţilor Băncii Mondiale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile