Antena 3 CNN Actualitate Educație Ligia Deca: Anul acesta avem un plan pentru limitarea violenței și a consumului de droguri

Ligia Deca: Anul acesta avem un plan pentru limitarea violenței și a consumului de droguri

de Roxana Mihăiescu    |   

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre schimbările pe care le aduce începutul anului școlar. 

Principalele măsuri sunt cele cuprinse într-un plan comun cu alte autorități, pentru creșterea siguranței în școli și prevenirea consumului de droguri de la vârste mici. 

Cătălin Predoiu, ministrul Internelor, a inițiat planul comun cu Ministerul Educației, Ministerul Justiției condus de Alina Gorghiu și alte structuri ale guvernului, ministere și autorități. 

Ligia Deca a amintit faptul că Regulamentul școlilor se va schimba din acest an în acord cu obiectivul principal, creșterea gradului de siguranță pentru elevi.

Există acum o procedură de management a cazurilor de violență. 

„Noi luăm măsuri pentru ca școala să fie un mediu sigur”, a declarat Deca.

Programul anual Săptămâna altfel, program până acum la alegerea școlii, va cuprinde și activități de prevenție și informare despre riscurile drogurilor și efectele violenței fizice și verbale între elevi. 

Poliția va desfășura activități în școli, cu ajutorul ochelarilor VR, care simulează starea de ebrietate.

Anul acesta examenele vor fi mai devreme, Ligia Deca explicând faptul că își dorește ca elevii să nu mai treacă prin situația de anul acesta, cu probe în plină perioadă de caniculă. 

Luni, 9 septembrie, aproximativ 3 milioane de elevi încep școala, iar peste 180.000 încep clasa pregătitoare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile