Antena 3 CNN International News Liderii G7 vor susține o videoconferință cu Volodimir Zelenski duminică, a anunțat guvernul german

Liderii G7 vor susține o videoconferință cu Volodimir Zelenski duminică, a anunțat guvernul german

Grupul liderilor G7 va susține, duminică, o videoconferință cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului german.

de Cerasela Stafie    |   

”Cancelarul german (Olaf Scholz) va susține a treia videoconferință de la începutul anului cu partenerii săi din G7”, a declarat Christiane Hoffmann reporterilor la un briefing de presă, vineri, la Berlin. Germania deține în prezent președinția G7.

Hoffman a continuat spunând că 8 mai este o ”dată istorică care marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa”.

Videoconferința "va acoperi probleme actuale, în special situația din Ucraina. Președintele ucrainean Zelenski va lua parte și va raporta despre situația actuală din țara sa", a spus ea.

Cancelarul german va susține și o adresă televizată națiunii germane în seara zilei de 8 mai, a spus Hoffmann, adăugând că această zi are o semnificație specială anul acesta, deoarece cele două țări care au fost cândva victime ale Germaniei naziste sunt acum în război una cu cealaltă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile