Antena 3 CNN Externe Avion prăbușit în timpul unui raid asupra ISIS

Avion prăbușit în timpul unui raid asupra ISIS

de S.T.    |   
Un avion de luptă al guvernului libian recunoscut internațional s-a prăbușit luni în estul țării după ce a efectuat bombardamente asupra pozițiilor deținute de gruparea Statul Islamic, potrivit unor surse militare, citate de AFP.

Pilotul avionului de tip MiG-23, Younes al-Dilani, „a supraviețuit prăbușirii” în regiunea Wadi Khaled, la circa 1.100 de kilometri est de Tripoli, a făcut cunoscut Nasser el-Hassi, purtătorul de cuvânt al forțelor fidele guvernului instalat în localitatea Al Bayda.

Înainte de a se prăbuși, avionul a efectuat raiduri asupra pozițiilor SI din regiunile situate la circa 15 kilometri de orașul Derna.

Nasser el-Hassi a refuzat să precizeze cauzele accidentului, însă agenția libiană Lana, apropiată guvernului recunoscut, l-a atribuit "unei probleme tehnice".

Libia s-a confruntă cu haosul după răsturnarea de la putere a dictatorului Muammar Gaddafi în 2011. În ultimele luni, situația a permis Statului Islamic să se stabilească și să preia controlul asupra orașului Sirte, la 450 de de kilometri est de Tripoli, și în împrejurimi.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile