Antena 3 CNN Politică UPDATE: Ciucă, după ședința BPN: ”Eu voi fi cel care va candida la președinția României. Împreună vom reuși să câștigăm alegerile”

UPDATE: Ciucă, după ședința BPN: ”Eu voi fi cel care va candida la președinția României. Împreună vom reuși să câștigăm alegerile”

de Laura Dinu    |    Xenia Croitoru    |   

Liberalii s-au reunit, joi, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Biroului Politic Naţional, pe fondul unor atacuri în ultima perioadă între PSD şi PNL. Potrivit unor surse participante la ședință, președintele partidului Nicolae Ciucă le-a spus colegilor că reacția lor la atacurile PSD a fost „așa cum trebuia să fie”. Acesta le-a mulțumit pentru susținere și a anunțat că va avea loc și o ședință de coaliție în care va fi discutată realația dintre cele două partide. La ședință, Nicolae Ciucă a fost votat candidatul PNL la prezidențiale. 

UPDATE: Nicolae Ciucă a făcut declarații după ședința Biroului Politic Național. 

”Din acest moment putem spune că Partidul Național Liberal a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește campania electorală până la finele anului, pe cele două componente, campania prezidențială și campania pentru alegerile parlamentare.

În Biroul Politic Național de astăzi a fost desemnat candidatul care va intra spre aprobare în Consiliul Național. Eu voi fi cel care va candida la președinția României. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru încredere și am convingerea că doar împreună cu dumnealor, doar împreună cu toți membrii Partidului Național Liberal vom reuși să intrăm în turul doi și vom reuși să câștigăm alegerile prezidențiale”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței. 

UPDATE: Nicolae Ciucă a fost votat în unanimitate de colegii din BPN candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Acesta le-a spus colegilor că vrea să intre în turul 2 la alegeri și a cerut partidului să se mobilizeze.

UPDATE: „Relația în coaliție s-a limitat doar la convorbiri telefonice. Cred că este util ca în al doisprezecelea ceas să avem o ședință, care va fi astăzi la ora 15”, și-a anunțat Ciucă colegii. 

Președintele PNL a făcut apel la mobilizare: „Se termină vacanța și toți trebuie să revină la treabă pentru campanie”.

Înainte de ședință, vicepreședintele Robert Sighiartău a declarat că „Nicolae Ciucă nu are nicio înțelegere cu Marcel Ciolacu”.

„Marcel Ciolacu, din păcate, ca un șmecher de Buzău, a încercat să profite de buna-credință a domnului Ciucă”, a declarat Sighiartău.

Luni, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că forul de conducere al formaţiunii se va reuni pentru a discuta stadiul relaţiei cu PSD. "O să avem BPN joi, pe 29 (august - n.r.), să discutăm acest aspect în forul de conducere al PNL", a declarat Ciucă la Antena 3.

Întrebat dacă se referă la stadiul relaţiei cu PSD, Ciucă a spus: "Da, inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie. Dar, încă o dată, dincolo de momentul atacului - au mai fost atacuri - poate nu la fel de virulente ca acum şi nu de amploarea celor de acum - va trebui să luăm o decizie cât se poate de înţeleaptă".

Potrivit acestuia, stabilitatea coaliţiei de guvernare a fost şi a rămas importantă.

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu are o relaţie de prietenie cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, fiind doi oameni care se respectă.

"Eu şi domnul Ciucă suntem doi oameni de bună credinţă. Am mai multă experienţă politică, mai multă experienţă să lucrez cu oamenii politici, cu consultanţii. Îmi place să cred că şi eu şi domnul Ciucă continuăm să avem filtru propriu, al nostru, când facem anumite atacuri, când luăm anumite decizii. Cred că e foarte important să ne conservăm onestitatea", a spus Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile