Antena 3 CNN Life Sănătate Leguma care este considerată un antibiotic natural. Mulţi români strâmbă din nas când o văd

Leguma care este considerată un antibiotic natural. Mulţi români strâmbă din nas când o văd

Deși ne dorim un stil de viață sănătos, uneori ajungem să ne axăm doar pe câteva legume și fructe, fără a ne extinde aria papilelor gustative. Este important de știut cât de sănătoase pot fi unele dintre legumele pe care nu le consumăm cu regularitate.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Chiar dacă nu este pe placul tutror, broccoli conține suforafan, un compus chimic cu proprietăți antimicrobiene, care ajută la detoxifierea organismului de substanțe nocive. De asemenea, broccoli poate contribui la reducerea numărului de celule canceroase la pacienții diagnosticați.

Suforafanul, un fitochimic prezent în broccoli, are efecte antimicrobiene puternice, ajutând la combaterea infecțiilor și la protejarea organismului împotriva bacteriilor dăunătoare. De asemenea, leguma verde conține substanțe cu rol antiinflamator și antifungic.

Suforafanul poate fi găsit și în alte legume precum varza, varza kale, conopida și cresonul. Conform cercetărilor, acesta reduce dimensiunea și numărul celulor canceroase cu până la 75%.

Beneficii ale consumului de broccoli 

Bogăție în vitamine și minerale: Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, acid folic (B9), potasiu și fier. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului, sprijinind sistemul imunitar, sănătatea oaselor și producția de celule roșii.

Antioxidanți: Conține compuși antioxidanți puternici, cum ar fi sulforafanul și quercetina, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea inflamației în organism. Aceasta poate contribui la prevenirea bolilor cronice, inclusiv a cancerului și bolilor cardiovasculare.

Fibre dietetice: Broccoli este o sursă bună de fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației, precum și la controlul nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului.

Compuși bioactivi: Sulforafanul, prezent în broccoli, are proprietăți anticancerigene și poate ajuta la detoxifierea organismului, protejând celulele împotriva daunelor ADN-ului și inhibând creșterea celulelor canceroase.

Controlul greutății: Fiind sărac în calorii, dar bogat în nutrienți, broccoli poate ajuta la controlul greutății. Consumul de broccoli în cadrul unei diete echilibrate poate oferi senzația de sațietate fără a adăuga un număr mare de calorii.

Subiecte în articol: legume beneficii broccoli antibiotice
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile