Antena 3 CNN Politică Legea pensiilor, legea siguranţei naţionale şi legea RCA, restanţe pentru coaliţia de guvernare

Legea pensiilor, legea siguranţei naţionale şi legea RCA, restanţe pentru coaliţia de guvernare

Xenia Croitoru
1 minut de citit Publicat la 12:28 22 Iul 2022 Modificat la 12:28 22 Iul 2022

Legile siguranţei naţionale ar trebui să fie modificate în Parlament, asta deşi premierul Nicolae Ciucă, dar şi preşedintele Klaus Iohannis, susţin că ar trebui să fie urgentată această procedură dat fiind faptul că legile siguranţei naţionale nu au mai fost modificate de mai bine de 30 de ani, iar contextul războiului din Ucraina ar trebui să avem grijă de această situaţie de siguranţă la nivelul ţării.

Legea pensiilor, dar şi impozitarea pensiilor speciale reprezintă o altă restanţă pentru coaliţia de guvernare. Legea pensiilor ar trebui să fie modificată în această toamnă, după cum spunea ministrul Muncii, Marius Budăi, şi ar trebui găsit un echilibru între anii de muncă şi perioada de contributivitate pentru cei care ies la pensie mai ales că reprezentanţi ai Ministerului Muncii spuneau că există o inechitate în acest moment, iar legislaţia ar trebui modificată.

În ceea ce priveşte impozitarea pensiilor speciale, a expirat termenul de două săptămâni în care ministrul Adrian Câciu ar fi trebuit să vină cu un proiect pentru impozitarea acesto pensii, însă până în acest moment în cadrul coaliţiei de guvernare nu a fost luată o decizie.

Preţul asigurărilor RCA au crescut foarte mult, iar coaliţia de guvernare anunţa că ar trebui găsită o măsură în acest sens şi cumva schimbată legea RCA în aşa fel încât poliţele să fie mai ieftine.

Nu în ultimul rând, vorbim despre modificarea legislaţiei pentru sistemul de irigaţii. Surse politice susţin că renegocierea PNRR ar putea fi imposibila, motiv pentru care legislaţia naţională ar trebui modificată printr-un proiect privind irigaţiile.

Modificarea codului electoral este o altă lege ce a rămas restantă pentru coaliţie. Cei de la PNL au susţinut că ar trebui să se întâmple acest lucru, iar înseamnă alegerea primarilor în două tururi. De cealaltă parte, UDMR şi PSD nu sunt de acord cu o astfel de variantă şi pare că PNL a renunţat pentru moment la acest proiect.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole